Σταθερή είναι η κατάσταση της υγείας του 9χρονου παιδιού που νοσηλεύεται με κορωνοϊό στο ΠΓΝΠ.

Το 9χρονο αγόρι έχει βαριά πνευμονία, ενώ μολύνθηκε από τον κορωνοϊό από την μητέρα του η οποία είναι νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας. Μάλιστα, εκτός του αγοριού κόλλησε και ο σύζυγός της, αλλά και αδερφάκι του 9χρονου ο οποίος νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης, χωρίς ωστόσο να έχει χρειαστεί να διασωληνωθεί.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή και χθες το απόγευμα του δόθηκε φαρμακευτική αγωγή. Οι γιατροί ευελπιστούν πως εντός των επόμενων 48 ωρών θα αντιδράσει ο οργανισμός του παιδιού και θα έχουν ευχάριστα νέα.

Η μητέρα του είχε μολυνθεί την περασμένη εβδομάδα και μιλώντας στο Mega εξήγησε γιατί δεν είχε εμβολιαστεί. «Είπα ότι θα το κάνω αργότερα. Δεν ήμουν αρνητική. Θα το έκανα. Το παιδί βγήκε θετικό μετά από μένα, με συμπτώματα. Πυρετό, έντονο πυρετό».

«Πάσχει από σοβαρή πνευμονία, υποξυγονεμία, λόγω covid-19. Είναι πολύ πιθανό το βρετανικό στέλεχος» είπε ο Ανδρέας Ηλιάδης, εντατικολόγος στο νοσοκομείο του Ρίου.

Ενδιαφέρον για την κατάσταση του 9χρονου έδειξε και ο υπουργός υγείας που επικοινώνησε χθες με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη για να ενημερωθεί σχετικά.