H οικονομία της Ευρωζώνης συρρικνώθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο στο τέταρτο τρίμηνο του 2020, εν μέσω των lockdown λόγω της πανδημίας, καθώς η γερμανική και η ισπανική οικονομία κατάφεραν να έχουν ελαφρά ανάπτυξη.

Σύμφωνα με αρχικές εκτιμήσεις της Eurostat, το ΑΕΠ στην Ευρωζώνη μειώθηκε 0,7% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο και 5,1% σε ετήσια βάση. Οικονομολόγοι που είχαν ρωτηθεί από το Reuters ανέμεναν μείωση του ΑΕΠ 1% σε τριμηνιαία βάση και 5,4% σε ετήσια βάση, μετά την ισχυρή ανάκαμψη στο τρίτο τρίμηνο, όταν είχαν χαλαρώσει τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό.

Τα στοιχεία της Eurostat έδειξαν ότι η γαλλική και η ιταλική οικονομία κατέγραψαν πτώση του ΑΕΠ 1,3% και 2%, αντίστοιχα, σε τριμηνιαία βάση, ενώ σε ετήσια βάση η ύφεση στις δύο αυτές χώρες ανήλθε στο 5% και 6,6%, αντίστοιχα. Το γερμανικό ΑΕΠ αυξήθηκε 0,1% και το ισπανικό 0,4%, ενώ σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2020 μειώθηκε 3,9% και 9,1%, αντίστοιχα. Η Eurostat ανέφερε ότι, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση για το σύνολο του 2020, το ΑΕΠ της Ευρωζώνης μειώθηκε 6,8% και της ΕΕ κατά 6,4%.