Η Αλίκη Βουγιουκλάκη ήταν μία ηθοποιός είδωλο και αντιπροσωπεύει καλύτερα από κάθε άλλον ηθοποιό την «χρυσή εποχή» του εγχώριου κινηματογράφου.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, που ο κόσμος την αποκαλούσε και συνεχίζει να την αποκαλεί με το μικρό της όνομα. Η «εθνική σταρ» Αλίκη Βουγιουκλάκη αγαπήθηκε από εκατομμύρια Ελλήνων και όχι μόνο και οι ταινίες της γνωρίζουν μέχρι σήμερα τεράστια απήχηση και επιτυχία, όπως αναφέρει το bovary.

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη ήταν μια αστραφτερή, iconic ξανθιά. Τα μαλλιά της -αυτός ο μακρύς, χρυσός χείμαρρος, που την έκανε να μοιάζει σαν να είχε «καταπιεί» προβολέα- ήταν μια έξυπνη, στρατηγική επιλογή, στα ‘50’s, που τα φιλμ στην Ελλάδα ήταν ασπρόμαυρα (σ.σ. κατά σύμπτωση, η πρώτη έγχρωμη ελληνική ταινία που γυρίστηκε το 1961 ήταν το «Η Αλίκη στο ναυτικό»…) και στο εξωτερικό μεσουρανούσε το αστέρι της Μπε Μπε.

Η Αλίκη, όπως είναι γνωστό, ήταν φυσική καστανή. Ο σκηνοθέτης της ταινίας «Διακοπές στην Αίγινα» (1958), Ανδρέας Λαμπρινός, της πρότεινε να γίνει ξανθιά και σταδιακά η Αλίκη έγινε η κατάξανθη αρχόντισσα που λατρέψαμε.

Μια σπάνια φωτογραφία της με σκούρα μαλλιά δημοσίευσε η Έλενα Μακρή Λυμπέρη στο προφίλ της στο Instagram. Η μελαχρινή Αλίκη Βουγιουκλάκη είναι μαζί με τον Νίκο Κούρκουλο και την πρώτη του σύζυγο, Μελίτα Κουτσογιάννη.

Στην λεζάντα της φωτογραφίας αναφέρεται: «Η Αλίκη Βουγιουκλάκη, μελαχρινή καθώς εκείνη τη σεζόν έπαιζε τη «Φιλουμένα Μαρτουράνο», μαζί με τον Νίκο Κούρκουλο και την πρώτη του σύζυγο Μελίτα τον χειμώνα του 86-87, λίγο πριν το χωρισμό του ζευγαριού».