Θρήνος επικρατεί στον Έβρο και στο Σώμα της Πυροσβεστικής μετά τον χαμό του 46χρονου πυροσβέστη, ο οποίος την ώρα του καθήκοντος έπεσε σε φρεάτιο.

Ο Ιωάννης Ζαφειρόπουλος, πατέρας τριών παιδιών, εκτελούσε το καθήκον του με άλλους συναδέλφους, καθώς λόγω της κακοκαιρίας είχε πλημμυρίσει η περιοχή του Απαλού και μετέβαιναν στο δημοτικό σχολείο όπου παρέμεναν εγκλωβισμένοι μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Πώς έγινε το μοιραίο δυστύχημα -Οι προσπάθειες διάσωσης

Το πυροσβεστικό όχημα ακινητοποιήθηκε στο τέλος του δρόμου προς το Δημοτικό Σχολείο Απαλού αφού έπεσε σε ρέμα που λόγω των νερών δεν φαινόταν. Τα ορμητικά νερά παρέσυραν τον άτυχο Πυροσβέστη ενώ έβγαινε από το όχημα.

Οι συνάδελφοί του στην προσπάθεια να τον εντοπίσουν άρχισαν αμέσως τις έρευνες στην περιοχή. Ενας πυροσβέστης κρεμάστηκε έξω από το Πυροσβεστικό, όσο ο συνάδελφός του τον κρατούσε με σκοινί σε μια προσπάθεια να καταλάβουν τι έχει συμβεί. Ο πρώτος κρατούσε μια βέργα περίπου δύο μέτρων και είχε μαζί του μία φιάλη οξυγόνου σε περίπτωση που έβρισκε τον άτυχο πυροσβέστη.

Αφού βύθισε όμως τη βέργα που κρατούσε, κατάλαβε πως υπάρχει φρεάτιο το οποίο δεν φαινόταν. Εκείνη τη στιγμή οι συνάδελφοί του «πάγωσαν», καθώς αντιλήφθηκαν πως ο 46χρονος πυροσβέστης έχει εξαφανιστεί μέσα στον αγωγό του φρεατίου και η ανάσυρσή του από εκεί, ειδικά με τις συνθήκες που επικρατούσαν, θεωρούταν αδύνατη.

Παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειές τους, τον εντόπισαν νεκρό λίγο πιο κάτω.

«Την ώρα που πήγαιναν, ήρθε ένα μεγάλο κύμα από το ρέμα ή μάλλον, να το πω διαφορετικά, ήταν χαμένος ο δρόμος και έπεσαν σε παρακείμενο χαντάκι που είχε δημιουργηθεί σαν ρέμα», σημείωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πυροσβεστών, συμπληρώνοντας πως «είναι ένα θλιβερό γεγονός, εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη και οδύνη για τον θάνατο ενός ακόμη συναδέλφου που χάθηκε εν ώρα υπηρεσίας».