Πρεμιέρα κάνει σήμερα η παράσταση "Κήπος Στάχτες" από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας στο Παλαιό Αρσάκειο της Πάτρας στις 21:30. Η παράσταση θα συνεχιστεί μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου.

Οι συντελεστές της παράστασης είναι οι:

Μετάφραση: Γκάγκα Ρόσιτς-Μαρία Κεσίνη

Σκηνοθεσία-σύλληψη :Ηλίας Κουνέλας

Σκηνικά-κοστούμια :Κατερίνα-Χριστίνα Μανωλάκου

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Ζωή Τούντα

Κωνσταντίνος  Καρβουνιάρης

Ηλίας Κουνέλας.

"Από παιδί ακόμα είχα μία νοσηρή υπερευαισθησία και η φαντασία μου μετέτρεπε τα πάντα σε ανάμνηση. Κάποιες φορές αρκούσε μία μόνο ημέρα, το διάστημα μεταξύ μερικών ωρών, μία συνηθισμένη αλλαγή τόπου, ώστε ένα καθημερινό γεγονός του οποίου τη λυρική αξία δεν ένιωθα όσο ζούσε μέσα μου να στεφανωθεί ξαφνικά με μια υπέροχη ηχώ… Δυο μέρες στην περίπτωσή μου, ήταν αρκετές για να αποκτήσουν τα πράγματα το έλεος της ανάμνησης." Danilo Kis.

Μία θεατρική μεταφορά της αυτοβιογραφικής τριλογίας του σερβο-ούγγρου συγγραφέα Ντανίλο Κις που φέρει το όνομα Οικογενειακό Τσίρκο.

Μία αναπαλαίωση  της μνήμης, του πατρικού σπιτιού, της τρυφερής ηλικίας. Ο επιζών Αντρέας Σάμ έρχεται αντιμέτωπος με τις απώλειες του παρελθόντος , για να ξαναβρεί τη ζωτική του δύναμη. Μέσα από το ‘άδειο’ πια βελούδινο άλμπουμ του 20ου αιώνα, προσπαθεί να ξαναθυμηθεί τις φωτογραφίες που λείπουν. Εκεί που τελειώνει η ανάμνηση, στο μεταίχμιο δηλαδή της λήθης και της φαντασίας, ο Αντρέας Σάμ ακολουθεί την φαντασία.. Και με αυτόν τον τρόπο, ξαναβρίσκει τους γονείς του…