Την Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 17.00 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, λόγω των μέτρων της πανδημίας Covid-19, η εκδήλωση του Πανεπιστημίου Πατρών για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών και της Ημέρας των Γραμμάτων.

Με τον χαιρετισμό του Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Πατρών Καθηγητή Χρήστου Ι. Μπούρα πραγματοποιήθηκε η έναρξη της εκδήλωσης. Ο Πρύτανης στο Χαιρετισμό του μεταξύ άλλων, επεσήμανε: «Σας καλωσορίζουμε σε αυτόν τον ιδιότυπο εξ’ αποστάσεως διαδικτυακό εορτασμό, από τον οποίο προφανώς λείπει η ζεστασιά και η αμεσότητα των ζωντανών παρουσιών, των εικόνων και των παραστάσεων, τόσο διαφορετικό από όλους τους αντίστοιχους εορτασμούς. Είναι γεγονός πως ζούμε μια πρωτόγνωρη εποχή. Μια εποχή που βάλλει κατά της υγείας και του κοινωνικού συνεκτικού ιστού. Την εποχή της πανδημίας του κορωνοϊού, που όλοι μαζί παλεύουμε, για τη λήξη της. Η επιστήμη και εμείς, με τη τήρηση των μέτρων προστασίας του εαυτού μας και ιδιαίτερα των συνανθρώπων μας θα τα καταφέρουμε. Το μήνυμα του έργου των Τριών Ιεραρχών, διαχρονικό έρχεται να δώσει κατευθύνσεις ειδικά σε αυτούς τους καιρούς. Μόνον το ελεύθερο πνεύμα απαλλαγμένο από στεγανά, ο πλούτος γνώσεων και η αγάπη, όταν το εγώ γίνεται εμείς, θα γίνει εφαλτήριο να περάσουμε τη δύσκολη διελκυστίνδα αυτής της εποχής και να προαχθεί ισόρροπα Παιδεία και Ηθική».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τιμής ένεκεν πραγματοποιήθηκε η απονομή τιμητικής πλακέτας εις μνήμην του προσφάτως εκλιπόντος πρώην Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου και Ομότιμου Καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών Αθανασίου Σαφάκα.

Ως είθισται στον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών και της Ημέρας των Γραμμάτων πραγματοποιήθηκε και η απονομή των τιμητικών πλακετών και διπλωμάτων στα μέλη ΔΕΠ που αφυπηρέτησαν το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος, 2019-20, ως αναγνώριση της μακρόχρονης προσφοράς τους στην Ανώτατη εκπαίδευση και της συμβολής τους στην ανάπτυξη του Ιδρύματος.

Τέλος, απονεμήθηκαν «Φοιτητικά Βραβεία Αριστείας» και οι τιμητικές διακρίσεις που συνοδεύονται από χρηματικά έπαθλα, στους αριστεύσαντες αποφοίτους του Πανεπιστημίου Πατρών το Ακαδημαϊκό έτος 2019-20.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν 80 άτομα μέσω της πλατφόρμας Zoom, και πραγματοποιήθηκαν, μέχρι την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, 1.700 προβολές μέσω της σελίδας του Πανεπιστημίου Πατρών στο Facebook.