Την Παρασκευή (29/01) και ώρα 21:00, σε live εκδήλωση, στο πλαίσιο του "Γεωλογία για όλους" καλεσμένος θα είναι ο αξιόλογος επιστήμονας με διεθνή αναγνώριση, ο Δρ. Gerasimos Papadopoulos, σεισμολόγος με ειδίκευση στην πρόγνωση των σεισμών και τη μελέτη των τσουνάμι.

Είναι επιστημονικός συνεργάτης της UNESCO, του Κοινού Ερευνητικού Κέντρου της ΕΕ και του Μεταπτυχιακού Προγράμματος "Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων" του Τμήματος Γεωλογίας του ΕΚΠΑ.

Διετέλεσε Διευθυντής Ερευνών Σεισμολογίας στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (2002-2018) και Επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Tohoku, Ιαπωνίας (2004).

Θα μιλήσει για την σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή του Κορινθιακού κόλπου, για το τσουνάμι που προκλήθηκε από τον τελευταίο σεισμό στην Σάμο, ενώ θα ακολουθήσει παρουσίαση με τίτλο: "Η πρόγνωση των σεισμών, πόσο εφικτή είναι στις μέρες μας".

Το live θα είναι δημόσιο μέσα από το profile στο FACEBOOK του Panos Karoutsos τελειόφοιτο του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, γνωστός και μέσα από το blog που διατηρεί στο patrasevents.gr, Caveman's World.

Τα live στο πλαίσιο του "Γεωλογία για όλους" έχουν σαν σκοπό να προωθήσουν την επιστήμη της Γεωλογίας στον κόσμο.

Να σημειώσουμε πως η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν.