Ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Πρωτεύουσα Ξανά, σχετικά με τα δημοτικά τέλη του 2021 σε δήλωσή του αναφέρει:

"Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων, η Δημοτική Αρχή έφερε προς ψήφιση τη μείωση των Δημοτικών Τελών για το έτος 2021 κατά 10%. Aυτή είναι μια θετική εξέλιξη στη λογική της αναγκαιότητας μείωσης των τελών που είχαν   προτείνει οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στην αντίστοιχη συνεδρίαση για το έτος 2020 και την οποία η Δημοτική Αρχή της Πάτρας είχε αρνηθεί να υιοθετήσει. Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που δεν ψηφίσαμε τότε τα συγκεκριμένα τέλη.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  η παράταξή μας τόσο δια της Κατερίνας Σολωμού (η οποία αναπλήρωνε τον επικεφαλής της, Γρηγόρη Αλεξόπουλο) όσο και δια του εισηγητή του θέματος, Φώτη Δημακόπουλου, συναισθανόμενη το γεγονός ότι τα λαϊκά στρώματα είναι αυτά που πλήττονται περισσότερο,  ζήτησε ο καθορισμός των Δημοτικών Τελών για το 2021 να γίνει σε γεωγραφικές ζώνες με βάση τις αξίες γης που υπάρχουν σε κάθε περιοχή, και όχι οριζόντια, στον αστικό ιστό της Πάτρας.

Ζητήσαμε ουσιαστικά την προσαρμογή των Δημοτικών Τελών στα οικονομικά δεδομένα των πολιτών, θεωρώντας ότι δεν είναι δυνατόν να πληρώνουν  πολίτες περιοχών όπως π.χ. τα Ζαρουχλέικα, το Ψαροφάι, το Ζαβλάνι, ο Άγιος Γεώργιος Λάγγουρα κλπ, τα ίδια Δημοτικά Τέλη με την Ηρώων Πολυτεχνείου ή με τα Ψηλά Αλώνια και την περιοχή πέριξ της Πλατείας Γεωργίου.

Δυστυχώς η Δημοτική Αρχή της Πάτρας, η οποία διατυμπανίζει ότι είναι υπέρμαχος των δικαίων των λαϊκών στρωμάτων, αρνήθηκε να υλοποιήσει αυτό το άκρως λογικό αίτημα προκειμένου να αρθεί η αδικία της οριζόντιας επιβολής τελών, με αποτέλεσμα οι λαϊκές γειτονιές να πληρώνουν τα ίδια με τις περιοχές όπου κατοικούν πολίτες με μεγαλύτερη οικονομική άνεση. 

Αυτή η άρνηση ήταν και ο λόγος που η παράταξή μας δεν ψήφισε  την πρόταση της Δημοτικής Αρχής για τα Δημοτικά Τέλη, εφόσον παρά τις εκκλήσεις μας αρνήθηκε να προσαρμόσει  προς τα κάτω τα τέλη στις λαϊκές συνοικίες".