Την άμεση έκδοση των εκκρεμών συντάξεων ζητάει εκ νέου η Φώφη Γεννηματά κατηγορώντας την κυβέρνηση για εμπαιγμό των συνταξιούχων.

Απαραίτητο μέτρο ανακούφισης
Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ προτείνει παράλληλα να χορηγείται μια προσωρινή σύνταξη ως απαραίτητο μέτρο ανακούφισης των δικαιούχων ωσότου λυθεί το πρόβλημα.

«Η Κυβέρνηση εμπαίζει τους συνταξιούχους. Οι εκκρεμείς συντάξεις φθάνουν τις 360.000. Οι προσωρινές συντάξεις αφορούν μόνο το 30% από αυτές. Να προχωρήσει άμεσα η έκδοση των συντάξεων» τονίζει η κα Γεννηματά και σημειώνει:

«Και εν τω μεταξύ να χορηγείται κάθε μήνα ένα ποσό σαν ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΣΥΝΤΑΞΗ, σε όλους τους συνταξιούχους που εκκρεμεί η περίπτωση τους. Είναι ένα απαραίτητο μέτρο ανακούφισης τους».

Στο ίδιο πλαίσιο, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης άσκησε χτες δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για αποτυχία στο ζήτημα των εκκρεμών συντάξεων. Μάλιστα τόνισε ότι αποτελεί ομολογία αποτυχίας ο διορισμός ειδικού μάνατζερ στον ΕΦΚΑ.

«Η Κυβέρνηση της ΝΔ έχει διορίσει εδω και ενάμιση χρόνο Διοικητή και 4 υποδιοικητές στον ΕΦΚΑ, έτσι ώστε, ανάμεσα στα άλλα, να δώσουν και τις εκκρεμείς συντάξεις. Ενάμιση χρόνο μετά, ομολογεί την αποτυχία τους και διορίζει κι αλλους να κάνουν την ίδια δουλειά».