Έγγραφη καταγγελία έκανε ο συμπολίτης Ανδρέας Αποσκίτης και διαχειριστής της ομάδας «Πάτρα, αυτά που δεν λέγονται» τονίζοντας ότι δέχτηκε επίθεση από ομάδα ρομά με αφορμή τις αναρτήσεις του στο facebook.

Ο ίδιος κατηγορεί επί της ουσίας τη δημοτική αρχή για την επίθεση αυτή και αναφέρει ότι θα προχωρήσει σε μήνυση προς τον δήμο Πατρέων.

Μάλιστα, το κείμενο της καταγγελίας του έχει ως εξής: « Με ευθύνη του Δήμου Πατρέων , απειλείται η σωματική μου ακεραιότητα!

  Θα υποβάλλω έγγραφη καταγγελία - μήνυση προς το Δήμο Πατρέων , γιατί όπως πολλές φορές έχω γράψει στην ομάδα:

-Ρομά πριν μήνες με σταμάτησε στο παλιό λιμάνι και με απείλησε γιατί τα βάζω με το Δήμο. Συγκεκριμένα μου είπε ότι όταν ο Δήμος πριν μήνες καθάρισε το παλαιό κτήριο στην αρχή του μόλου της Αγίου Νικολάου , υπάλληλοί του που καθάριζαν , είπαν στους Ρομά ότι δεν φταίμε εμείς αλλά ένας ψηλός που τραβάει φωτογραφίες και τις ανεβάζει στο ίντερνετ. Μου είπε επίσης ότι να μαζευτούν από το Δήμο να με σπάσουν στο ξύλο.

-Αρκετές φορές με έχουν σταματήσει οι συγκεκριμένοι Ρομά όταν περιφέρομαι στο μόλο και μέσα στις απειλές τους μου λένε ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΒΑΖΩ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ.

Εγώ ο Αντρέας Αποσκίτης , Έλληνας φορολογούμενος πολίτης μόνιμος κάτοικος Πατρών ΔΕΝ μπορώ να κυκλοφορήσω ελεύθερα σε μια περιοχή της πόλης μου και συγκεκριμένα , πλατεία Τριών Συμμάχων , μόλος Αγίου Νικολάου , παλιό λιμάνι , πάρκο Φάρου , γιατί οι Ρομά , στους οποίους έχει παραδώσει ο Δήμος το παλιό κτήριο στην αρχή του μόλου της Αγίου Νικολάου με προπηλακίζουν βρίζουν, φτύνουν και απειλούν, επικαλούμενοι - άκουσον άκουσον - ότι τα βάζω με το Δήμο.

Το ποτήρι ξεχείλισε όταν στις 27- 1-2021 και ώρα 10:48 πρωί, βρισκόμενος στην πλατεία Τριών Συμμάχων με προορισμό τον μόλο είδα 2 τσιγκανόπουλα να χτυπάνε με μια πέτρα την κλειδαριά ενός από τα 6 κοινόχρηστα ποδήλατα (φωτό εξωφύλλου). Όταν τους είπα «τι κάνετε εκεί» μου απάντησαν «αφού έχουν πάρει και τ' άλλα. Δε βλέπεις;» Έφυγαν όταν τους είπα ότι θα φωνάξω την αστυνομία.

Μετά πήγα απέναντι στην πλατεία Τριών Συμμάχων στο γλυπτό που είναι με τον τροχό και κοιτούσα τις φωτογραφίες που είχα τραβήξει. Με πλησίασαν 4 νεαρές γυναίκες Ρομά από το παλιό κτήριο που τους έχει παραδώσει ο Δήμος και άρχισαν να με βρίζουν γιατί τραβάω φωτογραφίες και ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΒΑΖΩ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ. ( Εδώ δηλώνω ότι ποτέ δεν έχω τραβήξει φωτογραφία τους Ρομά ή τα πρόσωπά τους).

Δεν τους μίλησα γιατί γνωρίζω πως, ότι και να έλεγα θα όξυνα  την κατάσταση και ούτε τους κοιτούσα. Συνέχισαν να με βρίζουν και φώναξαν και 2 άντρες Ρομά νεαράς ηλικίας από το κτήριο, όπου αυτοί πέραν των βρισιών με απειλούσαν και έκαναν χειρονομίες.

Τότε πήρα τηλέφωνο την αστυνομία. Στην κίνησή μου αυτή έφυγαν προς το κτήριο που τους έχει παραχωρήσει ο Δήμος και από την πλατεία που βρίσκεται το κτήριο έκαναν χειρονομίες άσεμνες  προς εμένα και φώναζαν βρισιές και απειλές.

Μετά από λίγη ώρα ήρθε περιπολικό όχημα της αστυνομίας και περιέγραψα στους αστυνομικούς το περιστατικό. Κατέγραψαν το συμβάν και μου είπαν να περάσω την επομένη από την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας να πάρω αντίγραφο του συμβάντος.

Με αυτό επισυναπτόμενο , θα προβώ σε έγγραφη καταγγελία κατά του Δήμου Πατρέων για  την ευθύνη που έχει προς την διαφύλαξη της σωματικής μου ακεραιότητας και το αναφαίρετο δικαίωμα μου να κυκλοφορώ σε όλα τα μέρη της πόλης μου , καθότι ΑΥΤΟΣ άνοιξε το παλιό Δημόσιο κτήριο στην αρχή του μόλου της Αγίου Νικολάου για να στεγάσει ομάδα Ρομά. Την συγκεκριμένη ομάδα Ρομά που με απειλεί.

Επίσης θα καταγγείλω το Δήμο για φθορά Δημόσιας περιουσίας , γιατί ένα χρόνο έχει αφήσει εγκαταλελειμμένα τα κοινόχρηστα ποδήλατα στις κατεστραμμένες αφετηρίες και κλειδαριές , βορά στους διάφορους , παρ' όλο τις δεκάδες αναφορές που έχω κάνει στην εφαρμογή Sense City , προκειμένου να τ' αποσύρει.

Μέσα στις επόμενες ημέρες - όταν πάρω αντίγραφο συμβάντος από την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας - θα προβώ σε έγγραφη καταγγελία , εναντίον του Δήμου Πατρέων , όπου θα τον καθιστώ υπεύθυνο για ότι μου συμβεί από την συγκεκριμένη ομάδα Ρομά που φιλοξενεί στο δημοτικό κτήριό του.

Παρακαλώ  - κάνω έκκληση - τα τοπικά ΜΜΕ και τα ενημερωτικά ιντερνετικά σαϊτς που θα διαβάσουν αυτή την ανάρτηση , να κάνουν κάποιο σχετικό άρθρο , γιατί πλέον τίθεται σε κίνδυνο η σωματική μου ακεραιότητα καθότι οι συγκεκριμένοι Ρομά που φιλοξενεί ο Δήμος στο κτήριό του με γνωρίζουν.

Υ.Γ. Μετά το περιστατικό είμαι πολύ ταραγμένος και δεν μπορώ ακόμα να ηρεμήσω. Έξη Ρομά με προπηλάκιζαν και απειλούσαν στην πλατεία Τριών Συμμάχων χωρίς να τους δώσω την παραμικρή αφορμή».