Την υποψία ότι τα κρούσματα της παθολογικής κλινικής στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα, μπορεί να προέρχονται από τον μεταλλαγμένο κορωνοϊό εξετάζουν οι επιστήμονες.

Σύμφωνα με το ενδεχόμενο αυτό η μεταδοτικότητα που έχει φανεί στο υγειονομικό προσωπικό, στους ασθενείς, αλλά και στους συνοδούς της κλινικής είναι αρκετά μεγάλη, κάτι που υπάρχει ως στοιχείο στον μεταλλαγμένο κορωνοϊο.

Μέχρι σήμερα πάντως δεν έχει ανακοινωθεί ένα κρούσμα στην περιοχή μας που να σχετίζεται με το μεταλλαγμένο,  όμως από την άλλη δεν έχει γίνει γνωστό αν έχουν ακολουθηθεί οι διαδικασίες για την ανίχνευση του.

Απάντηση στα ερωτηματικά αυτά θα δώσουν τα αποτελέσματα από τα δείγματα που έχουν ληφθεί από το νοσοκομείο και τα οποία έχουν ήδη σταλεί σε εργαστήριο της Αθήνας.

Πάντως η κλινική μετά την απολύμανση που έγινε στο χώρο και τα μέτρα των προηγούμενων ημερών ανοίγει ξανά σήμερα για τους ασθενείς. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων που έχουν εντοπιστεί εντός του νοσοκομείου και της παθολογικής κλινικής ξεπερνούν πλέον τα 40.