Στην περιοχή της Γρανάδας, στη νότια Ισπανία, σημειώθηκαν πολλές σεισμικές δονήσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας, από τις οποίες δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί ούτε σημαντικές υλικές ζημιές.

Ωστόσο προκάλεσαν ανησυχία στους κατοίκους της, στους οποίους έσπευσε να απευθύνει έκκληση για ηρεμία ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ.

«Πολλοί σεισμοί έκαναν ξανά να τρέμει το έδαφος στην Γρανάδα απόψε. Καταλαβαίνω την ανησυχία χιλιάδων ανθρώπων. Πρέπει τώρα να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας και να ακολουθήσετε τις οδηγίες των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης», έγραψε στο Twitter ο Σάντσεθ κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Πολλές φωτογραφίες, που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνουν κατοίκους με το παλτό πάνω από τις πιτζάμες να έχουν βγει στον δρόμο μέσα στη νύχτα, παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας που ισχύει λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με το Εθνικό Γεωγραφικό Ινστιτούτο (IGN), οι τρεις σεισμικές δονήσεις που έγιναν αισθητές χθες, Τρίτη, το βράδυ στην Γρανάδα και τα περίχωρά της ήταν μεγέθους από 4 ως 4,5 βαθμών. Το Σάββατο επίσης σεισμός 4,4 βαθμών είχε γίνει αισθητός στην Ατάρφε και την Σάντα Φε, σε απόσταση περίπου δέκα χιλιομέτρων.

Από τις αρχές του Δεκεμβρίου, σχεδόν 300 σεισμοί έχουν σημειωθεί στην περιοχή, σύμφωνα με το ινστιτούτο, εκ των οποίων περίπου σαράντα έχουν γίνει αισθητοί από τον πληθυσμό.