Συστατικά

450 γρ. σολομός, καθαρισμένος χωρίς κόκαλα και πέτσα
1 κουτ. του γλυκού φρέσκο τζίντζερ
1 κουτ. της σούπας soy sauce
1 κουτ. του σούπας πέστο βασιλικού
1 κουτ. του γλυκού ηλιέλαιο
1/3 του φλιτζανιού φρέσκο κόλιανδρο

Τρόπος Μαγειρέματος

Σε ένα μίξερ ή πολυμήχανημα, προσθέτεις σταδιακά τον σολομό και χτυπάς σε μέτρια ένταση, μέχρι να λιώσει.
Σταδιακά, προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το ηλιέλαιο) ένα – ένα και χτυπάς, μέχρι το μείγμα σου να ενοποιηθεί.
Μεταφέρεις το μείγμα σε ένα μπολ, φοράς τα γαντάκια σου και το ανακατεύεις, προκειμένου να ελέγξεις ότι είναι ενιαίο.
Πλάθεις 4 μεγάλα μπιφτέκια και τα μεταφέρεις σε ένα πιάτο.
Σε ένα τηγάνι με ηλιέλαιο, τηγανίζεις τα μπιφτέκια που ετοίμασες, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές.
Τα αφήνεις σε ένα πιάτο με αντικολλητικό χαρτί, τα μεταφέρεις σε ένα καθαρό και απολαμβάνεις.

Πηγή: tlife.gr