Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναφορικά με τη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Πάτρα.

Σύμφωνα με την ερώτηση του Αχαιού βουλευτή:

«Πρόσφατα, υπεγράφη συμφωνητικό μεταξύ της γερμανικής εταιρείας “Next e.Go” και του Ελληνικού Δημοσίου, για τη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής και συναρμολόγησης ηλεκτροκινούμενων αυτοκινήτων, καθώς και συνοδευτικού κέντρου έρευνας και ανάπτυξης στη χώρα μας.

Η Πάτρα αποτελεί την κατάλληλη επιλογή για την υλοποίηση της συγκεκριμένης επένδυσης, αφού διαθέτει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις και συγκεκριμένα: εξαιρετικό επιστημονικό δυναμικό, Πανεπιστήμιο με διεθνείς διακρίσεις, κέντρο καινοτομίας και έρευνας υψηλών προδιαγραφών, σύγχρονο λιμάνι, αεροδρόμιο σε μικρή απόσταση, σύγχρονο αυτοκινητόδρομο και βιομηχανική περιοχή.

Η συγκεκριμένη επένδυση (ύψους 100 εκατομμύρια ευρώ), αποτελεί μοναδική ευκαιρία ανάπτυξης για την Αχαΐα και ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα, αφού οι άμεσες θέσεις εργασίας, που θα δημιουργηθούν ανέρχονται στις 1.000, ενώ οι έμμεσες θα ξεπεράσουν τις 5.000».

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτάει τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων: α) σε ποιες ενέργειες θα προβεί με σκοπό την υλοποίηση της συγκεκριμένης επένδυσης στην Πάτρα και β) ποιο το σχετικό χρονοδιάγραμμα.