«Καμπανάκι» έχει χτυπήσει στις υγειονομικές αρχές με την αύξηση των κρουσμάτων στην Αχαΐα και την γενικότερη αυξητική τάση που φαίνεται να έχει ο δείκτης της πορείας του ιού στην περιφερειακή ενότητα.

Τα 29 κρούσματα που ανακοινώθηκαν την Τρίτη από τον ΕΟΔΥ έφεραν ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία στις υγειονομικές αρχές. Όμως η τάση είναι αυξητική και από τις περασμένες ημέρες, εδώ και μία εβδομάδα περίπου, καθώς τα κρούσματα που ανακοινώνονται είναι πάνω από 18 με 20 σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Το γεγονός αυτό δείχνει ότι υπάρχουν μικρές εστίες διασποράς που γεννούν κρούσματα. Τα περισσότερα από αυτά αφορούν την Πάτρα και ειδικότερα τον κεντρικό ιστό της αχαϊκής πρωτεύουσας.

Ο ιός, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αυτές, έχει μια μικρή διασπορά σε περιοχές του κέντρου, από τα Ψηλαλώνια, το Σκαγιοπούλειο, την Τριών Ναυάρχων και την Αγία Σοφία, αλλά και σε περιοχές εκτός αυτού όπως τα Ζαρουχλέικα, η Λεύκα, το Ζαβλάνι και τα Συχαινά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο μέσος όρος των κρουσμάτων ανά εφτά ημέρες έχει ανέβει πλέον στα 14 κρούσματα, κάτι που καθιστά την Αχαΐα να βρίσκεται σε μία από τις υψηλότερες θέσεις της λίστας του ΕΟΔΥ.

Ωστόσο, η κατάσταση παραμένει ελεγχόμενη, όμως, σε κάθε περίπτωση χρειάζεται προσοχή. Σταθερή πάντως είναι η κατάσταση στα δύο νοσοκομεία της Πάτρας, με τους ασθενείς να μην ξεπερνούν τους 30.

Πιο αναλυτικά στην κλινική covid του νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας νοσηλεύονταν μέχρι το βράδυ της Τρίτης, 14 επιβεβαιωμένα περιστατικά και ένα στην ΜΕΘ Covid-19.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών νοσηλεύονταν δύο ασθενείς στην Εντατική (ο ένας διασωληνωμένος και ο άλλος με μάσκα), ενώ στην Κλινική 10 ασθενείς.