Η παριζιάνικη μπάντα που κατέκτησε τον κόσμο με τις μπόσα νόβα διασκευές κλασικών new wave και punk επιτυχιών, επιστρέφει τον Δεκέμβριο στην Ελλάδα!

Με καινούριο δίσκο στις αποσκευές τους και την ανάμνηση του περσινού πάρτι που έστησαν τον Νοέμβριο του 09 , οι Nouvelle Vague επιστρέφουν στην Πάτρα στις 16 Δεκεμβρίου, στην πολιτεία. Μαζί τους η νέα τους τραγουδίστρια, η γοητευτική Μareva Galanter, η οποία έχει ήδη στο ενεργητικό της 2 προσωπικά άλμπουμ (“Ukuyéyé”, 2006 & “Happy Fiu”, 2008) με εξαιρετικές κριτικές.

Η μουσική της πανέμορφης –που μάλιστα στέφθηκε Μις Γαλλία το 1999- Mareva Galanter, θυμίζει πολύ το είδος “yé- yé”, πολύ δημοφιλές στους pop μουσικούς στις αρχές του 1960, ενώ αναμειγνύει και στοιχεία τέκνο μουσικής.

Οι Nouvelle Vague, ξεκίνησαν από το Παρίσι, αλλά σύντομα η φήμη τους ξεπέρασε τα σύνορα της Γαλλίας. Ο Μarc Collin και ο Οlivier Libaux είναι δύο από τους πλέον πολυπράγμονες μουσικούς - παραγωγούς της γαλλικής σκηνής τα τελευταία 12 χρόνια (με δισκογραφία σε έγκυρα labels, όπως F Communications, Output, Naïve κτλ). Όταν οι πορείες τους κατέληξαν σε ένα κοινό σημείο αποφάσισαν να φτιάξουν ένα δημιουργικό και εκλεκτικό σχήμα, με στόχο να τιμήσουν τα εφηβικά ακούσματά τους. Στο τελικό αποτέλεσμα συνέβαλαν οκτώ τραγουδίστριες (έξι Γαλλίδες, μια Βραζιλιάνα και μια Νεοϋορκέζα) με υπέροχες φωνές, που έφεραν έναν νέο φρέσκο αέρα.


Οι Nouvelle Vague κράτησαν το μελωδικό πυρήνα διαχρονικών συνθέσεων punk και post punk από new wave συγκροτήματα, όπως οι Joy Division, Clash, Dead Kennedys, XTC, Cure, Depeche Mode, κ.ά. και έκαναν επανεκτελέσεις, χρησιμοποιώντας λιτές, ακουστικές ενορχηστρώσεις που παραπέμπουν στην τεχνοτροπία της bossa nova, της jazz της δεκαετίας του ’50 και την pop των 60s.

Tα τελευταία 3-4 χρόνια έχουν περιοδεύσει σε όλο τον κόσμο (από Σκανδιναβία μέχρι Τελ Αβίβ και από Τουρκία μέχρι Μεξικό), ενώ έχουν εμφανιστεί και με τους Dead Can Dance στο Hollywood Bowl του Los Angeles.
Μέσα σε πολύ μικρό διάστημα έχουν καταφέρει να κερδίσουν το κοινό των μεγάλων φεστιβάλ (Big Chill, Primavera, Glastonbury, Overground) αλλά και των μικρών clubs (Jazz Café, Blue Note).

Στην περσινή τους live εμφάνιση παρουσίασαν το άλμπουμ με το συμβολικό τίτλο “Βande Α’ part”, έναν φόρο τιμής στην ομώνυμη ταινία του Jean-Luc Godard. Φέτος μας δίνουν έναν ακόμα λόγο να τους απολαύσουμε. Το νέο τους άλμπουμ , στο οποίο διασκευάζουν μοναδικά υπεραγαπημένα τραγούδια από τους Depeche Monde, Simple Mind, Sex Pistols, Police και άλλους πολλούς, πιστοί σε αυτό που ξέρουν να κάνουν καλύτερα από τον καθένα: Να μας κάνουν να ερωτευτούμε ξανά από την αρχή, τα τραγούδια που έχουμε λατρέψει.


www.nouvellesvagues.com

Οι πόρτες ανοίγουν στις: 20.30
Προπώληση :

Everest
Musical
Discover
Music station
Upstairs records
Ευοί ευάν
Mojo radio
Ticketarena.gr

Τιμές εισιτήριων στην προπώληση
Φοιτητικό μαθητικό 20 ευρο
Κανονικό 25 ευρο

Τιμές εισιτήριων στην πόρτα
Φοιτητικό μαθητικό 25 ευρο
Κανονικό 30 ευρο


Sponsored by ρούχα Κουλουμπής , avis , Everest ,ster