Αίτημα κατατίθεται αρμοδίως ώστε να κηρυχθεί ο δήμος Αγρινίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η κακοκαιρία είναι σε πλήρη εξέλιξη με το οδικό δίκτυο να έχει κλείσει σε πολλά σημεία.

Η κακοκαιρία με κύριο χαρακτηριστικό τη σφοδρή επί ώρες βροχόπτωση προκαλεί σοβαρές δυσχέρειες στην περιοχή του Αγρινίου.

Το μέγεθος των προβλημάτων ακόμη δεν έχει διαφανεί ωστόσο Πυροσβεστική, Αστυνομία και Πολιτική Προστασία είναι επι ποδός.

Η κυκλοφορία διακόπηκε σε πολλά σημεία του εθνικού και επαρχιακού δικτύου καθώς νερά πλημμύρισαν το οδόστρωμα .

Τόσο στην Εθνική Οδό στο ύψος της Ερμίτσας και στο Καινούργιο, όσο και στην επαρχιακή Αγρινίου-Εμπεσού στο ύψος των Διαμαντέικων αλλά και στο δρόμο για Σκουτερά η κυκλοφορία των οχημάτων καθίσταται αδύνατη.

Αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν από τα νερά και σε άλλα σημεία όπως στο ύψος του ΟΑΕΔ της Εθνικής Οδού αλλά και στο ύψος του πρώην Πολυκλαδικού. Λιμνάζοντα ύδατα δυσχεραίνουν την κυκλοφορία και σε πολλά σημεία της πόλης, όπως αναφέρει το agrinionews.

Αναφορές για πλημμυρισμένα χωράφια, οικόπεδα και ιδιοκτησίες γίνονται από πολλές περιοχές, όπως η Λεύκα, τα Δύο Ρέματα, η Στράτος και αλλού.

Η Πυροσβεστική κλήθηκε και για αντλήσεις υδάτων σε σχολεία ενώ επιχείρηση είναι σε εξέλιξη για τον απεγκλωβισμό ατόμων από το Ειδικό-Επαγγελματικό Γυμνάσιο- Λύκειο καθώς φούσκωσε χείμαρρος και τα νερά έχουν αποκλείσει το σχολείο.