Μια νέα πλατεία στην Πάτρα ετοιμάζεται από τον δήμο και ήδη οι υπάλληλοι του έχουν σηκώσει ταμπέλες που ενημερώνουν τον κόσμο για το τι πρόκειται να γίνει στο σημείο.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά είναι θέμα ημερών η έναρξη της κατασκευής σύγχρονης πλατείας στην περιοχή Αγίου Αλεξίου, δίπλα από το ομώνυμο ΙΚΑ και το σχολικό συγκρότημα «Α. Παπανδρέου».

Η νέα πλατεία είναι κοντά στο κέντρο της πόλης καθώς και με την παράλληλη οδό Κωνσταντινουπόλεως, στην οποία σύντομα θα ξεκινήσουν τα έργα κατασκευής του ανοικτού κέντρου εμπορίου όπου θα γίνει γενική ανάπλαση της οδού από το ύψος της Αγ. Σοφίας μέχρι και την οδό Καρόλου.

Από τον προϋπολογισμό του έργου (770.000 ευρώ) αντιλαμβάνεται κανείς πως πρόκειται για μια πλατεία με ξεχωριστή αρχιτεκτονική, πολύ πράσινο, παιδότοπο, εντυπωσιακό φωτισμό, κήπους, συντριβάνι κλπ.

Το έργο είναι χρηματοδοτούμενο κατά το μεγαλύτερο μέρος του, από το Πράσινο Ταμείο και κατά μικρότερο από τη ΣΑΤΑ. Η νέα πλατεία θα καλύψει ανάγκες των γύρω συνοικιών και θα προσφέρει έναν ακόμα χώρο αναψυχής για τους Πατρινούς.