Δεκτός από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, έγινε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι δυο τους συζήτησαν τα επιδημιολογικά δεδομένα στην Ευρώπη, αλλά και στην Ελλάδα, λέγοντας πως αν και έχουμε από τα καλύτερα επιδημιολογικά δεδομένα, αυτό μπορεί να αλλάξει πολύ γρήγορα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως υπήρξε αρκετά μεγάλη συμμόρφωση με τα μέτρα παρά το μερικό άνοιγμα της αγοράς, άρα υπάρχει σιγουριά ότι δεν θα έχουμε πρόσθετα προβλήματα.

Αναφορικά με τις μεταλλάξεις ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «δεδομένης της αύξησης κινητικότητας και των μεταλλάξεων οφείλουμε να παρακολουθούμε στενά τα δεδομένα και να δίνουμε χρόνο ανάμεσα στις αποφάσεις μας». Για τους εμβολιασμούς επισήμανε ότι χθες έγιναν σχεδόν 20.000 εμβολιασμοί και σήμερα ή αύριο θα φτάσουμε συνολικά τους 200.000. «Θα μπορούσαμε πολύ περισσότερους αλλά είμαστε εξαρτημένοι από ευρωπαϊκές συμφωνίες αγορών».

Όσον αφορά τις παραδόσεις των εμβολίων, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Έχουμε ασκήσει μεγάλη πίεση στις φαρμακευτικές ώστε να τιμήσουν τα συμβόλαια». Επισήμανε, επίσης, ότι είναι «πολύ σωστή η στρατηγική να κρατάμε απόθεμα, κάτι που εγγυάται δεύτερη δόση, διότι έτσι λειτουργούν αυτά τα εμβόλια, χρειάζονται δύο δόσεις, δεν ξέρουμε τι αποτελεσματικότητα θα έχουν διαφορετικά».Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις συγκινητικές εικόνες ηλικιωμένων και την αλληλεγγύη μεταξύ των γενεών.