Σοβαρό θέμα έχει προκύψει με την πέμπτη δόση της επιστρεπτέας προκαταβολής για δεκάδες επιχειρήσεις, αφού η μία στις δύο, φαίνεται να μένει εκτός.

Το πρόβλημα είναι μεγάλο κυρίως για τον χώρο της εστίασης που παραμένει κλειστός και στηριζόταν πάνω στην πέμπτη δόση της επιστρεπτέας, όχι μόνο για τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις, αλλά και για την επιβίωση του.

Από τη στιγμή που τα καταστήματα εστίασης παραμένουν κλειστά και δεν μπορούν να λειτουργήσουν με τα μέτρα προστασίας και τις συνθήκες της πανδημίας, η επιστρεπτέα προκαταβολή θα ήταν για τους επαγγελματίες του χώρου το μοναδικό τους εισόδημα για αυτό το διάστημα.

Ο ΣΚΕΑΝΑ σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι ετοιμάζει κινητοποίηση για το πρωί της Τετάρτης στην Νέα Εθνική Οδών Πατρών Αθηνών και αναφέρει τα εξής:

«Καταστήματα κλειστά για 3 μήνες, τεράστιες υποχρεώσεις, πάγια, συντηρήσεις, διαβίωση των οικογενειών μας και πήραμε..... τίποτα. Από σήμερα, βουβαμάρα, ζώνη λυκόφωτος, οι περισσότερες επιχειρήσεις μας απ' έξω ή με επιστρεπτέα ποσά κοροϊδίας. Σήμερα δόθηκε η χαριστική βολή στον κλάδο καθώς εγείρεται σοβαρό θέμα επιβίωσής μας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κυβέρνηση που αφήνει λεηλατημένα τα μαγαζιά και τα σπίτια μας χωρίς να φταίμε εμείς. Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια, όπως και όποτε χρειάστηκε. Ξεκινάμε από αύριο με παρέμβαση- επίσκεψη διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Συνάδελφοι πρέπει να είμαστε όλοι εκεί. Αύριο στις 10:00 το πρωί (ΝΕΟ Πατρών- Αθηνών). Είμαστε όλοι μαζί, καλή δύναμη γιατί η υπομονή τελείωσε».