Η αστυνομία φαίνεται να έχει βρει την άκρη του νήματος και να έχει καταλήξει στο πώς έγινε το αιματηρό επεισόδιο στον κόμβο Κουρτέση που στοίχισε τη ζωή ενός 27χρονου.

Τα συμπεράσματα που έχει εξάγει είναι με βάση τις καταθέσεις όσων έχουν προσαχθεί και ανακριθεί από εμπλεκόμενους ή τους παρόντες στο συμβάν.

Σύμφωνα με αυτά όλα ξεκίνησαν από έναν καβγά που προηγήθηκε μεταξύ τους στο Ζαβλάνι. Αφορμή για τον καβγά ήταν μια επίθεση με μαχαίρι που είχε δεχθεί παλιότερα ο αδελφός του θύματος.

Ακολούθησε καταδίωξη στην οποία συμμετείχαν τρία οχήματα. Ένα smart, ένα ford και ένα δίκυκλο στο οποίο ήταν ο αδελφός του θύματος.

Συνολικά οι επιβαίνοντες στα τρία οχήματα ήταν έξι. Όταν ξεκίνησε η καταδίωξη το ford κατόρθωσε κοντά στον κόμβο του Κουρτέση να κλείσει το smart.

Το θύμα κατέβηκε από το όχημα του, ακολούθησε συμπλοκή με μπουνιές, ενώ ένα από τα άτομα τραυματίστηκε με κατσαβίδι. Στη συνέχεια ακούστηκαν πέντε πυροβολισμοί και ο 27χρονος Μάριος έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος.

Μια από τις σφαίρες τον βρήκε στο κεφάλι. Ο αδελφός του θύματος ξεκίνησε να κυνηγά τον δράστη ο οποίος κατόρθωσε να φύγει με τον συνεπιβάτη με το smart.

Στο σημείο βρέθηκαν εκτός από τους κάλυκες, δύο κατσαβίδια με αίμα. Η αστυνομία έχει ταυτοποιήσει και τους έξι συμμετέχοντες.  Οι τρεις από αυτούς, σύμφωνα με τις καταθέσεις, δεν είχαν εμπλοκή στο επεισόδιο.

Σημειώνουμε ότι έχει συλληφθεί ένας 31χρονος Αλβανός που φέρεται να είναι ο συνεπιβάτης του smart, ενώ η αστυνομία αναζητά το άτομο που πυροβόλησε. Η σύλληψη του, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είναι θέμα χρόνου.