Συστατικά

6 κλασικές μεγάλες πατάτες
1/4 του φλιτζανιού εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1 κουτ. του γλυκού πάπρικα
1 κουτ. του γλυκού ρίγανη
1/4 κουτ. του γλυκού αλάτι
12 κουτ. της σούπας τυρί Παρμεζάνα τριμμένη

Τρόπος Μαγειρέματος

Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 220 βαθμούς C.
Καθαρίζεις εξωτερικά τις πατάτες σου και αρχίζεις να τις χαράζεις κάθετα, χωρίς να φτάσει το μαχαίρι στον πάτο.
Σε ένα μπολ, αναμειγνύεις το ελαιόλαδο, το σκόρδο, την πάπρικα, τη ρίγανη και το αλάτι. Ανακατεύεις.
Αδειάζεις το μείγμα σε ένα σακουλάκι που κλείνει καλά και ρίχνεις μέσα τις πατάτες.
Πάνω από τον νεροχύτη της κουζίνας, αρχίζεις να κουνάς το κλειστό σακουλάκι, προκειμένου το μείγμα να εισχωρήσει στις λακκούβες των πατατών σου.
Σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί απλώνεις προσεκτικά τις πατάτες και ρίχνεις από πάνω την παρμεζάνα.
Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά, φροντίζοντας μετά το πρώτο τέταρτο να ψεκάσεις με λίγο ελαιόλαδο.

Πηγή: tlife.gr