Συνεχίζει τις περιπολίες της η αστυνομία στο κέντρο και τις συνοικίες της Πάτρας για την τήρηση των μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. οι έλεγχοι τις τελευταίες ημέρες, μετά και το άνοιγμα της αγοράς, έχουν αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό, προχωρώντας σε παρεμβάσεις και συστάσεις στα σημεία που παρατηρούνται συνωστισμοί.

Για τον λόγο αυτό οι εντολές που έχει δώσει η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας στους αστυνομικούς που βρίσκονται στους δρόμους είναι να αυξήσουν τις περιπολίες τους στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας και στην αγορά.

Μάλιστα, έχει εκδοθεί συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο για τους ελέγχους στην αγορά και στα καταστήματα το οποίο αναφέρεται σε μία διακριτική παρουσία των αστυνομικών, δίνοντας συστάσεις όμως εκεί που υπάρχουν ουρές και δεν τηρούνται αποστάσεις.  

Πέρα από την αγορά η αστυνομία βλέποντας τον συνωστισμό που υπήρξε σε συγκεκριμένα σημεία της Πάτρας τις περασμένες ημέρες, έχει ξεκινήσει εξορμήσεις.

Το πρωί της Δευτέρας προχώρησε για ακόμα μία φορά σε ελέγχους στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων, έχοντας πάρει πληροφορίες για τη μη τήρηση των μέτρων από ομάδες κυρίως ηλικιωμένων που συχνάζουν εκεί, ενώ το ίδιο θα κάνει και σε άλλες πλατείες της Πάτρας που παρατηρούνται συναθροίσεις από ομάδες ατόμων, όπως στην πλατεία Γεωργίου (κυρίως τις απογευματινές ώρες), στην πλατεία Τριών Ναυάρχων, στην πλατεία Όλγας και στην πλατεία Ελευθερίας (κυρίως από ομάδες ρομά).

Με βάση τους ελέγχους, τις περιπολίες και τα πρόστιμα που έχουν πέσει κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών, οι περισσότεροι από τους συμπολίτες τηρούν τα μέτρα, φορώντας μάσκα και αποστάσεις.

Σε ότι αφορά τις νυχτερινές ώρες το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας τηρείται από τη πλειοψηφία των πολιτών, αν και εδώ υπάρχουν μεμονωμένες ομάδες συμπολιτών που κυκλοφορούν κατά βούληση σε διάφορα σημεία της Πάτρας. Πάντως, η αστυνομία παραμένει σε επιφυλακή και οι έλεγχοι με τις αυξημένες περιπολίες θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα, με σκεπτικό την προστασία της δημόσιας υγείας.