Προχωρούν οι διαδικασίες για την μελέτη που αναβαθμίσει τα σιντριβάνια της Πάτρας, δίνοντας τους μια σύγχρονη αισθητική εικόνα.

Ήδη τα στελέχη της διεύθυνσης της αρχιτεκτονικής υπηρεσίας, αλλά και της αντιδημαρχίας έργων ετοιμάζουν μια μελέτη με στόχο την αναπαλαίωση των συντριβανιών, ξεκινώντας από τα κεντρικά σημεία της Πάτρας.

Μάλιστα πριν από μερικές μέρες στελέχη του δήμου προχώρησαν σε αυτοψία στο σιντριβάνι της Τριών Ναυάρχων που θα είναι από τα πρώτα που θα αναβαθμιστούν, με βάση τη μελέτη που ετοιμάζεται.

Από εκεί και πέρα θα ακολουθήσουν το σιντριβάνι της πλατείας Υψηλών Αλωνίων που κάποτε αποτελούσε και ένα σημείο αναφοράς για την Πάτρα, ενώ εργασίες αναβάθμισης θα γίνουν και στο συντριβάνι της πλατείας Ομονοίας  το οποίο είναι σχεδόν «νεκρό».

Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν θα είναι ριζικές, με στόχο να εκσυγχρονίσουν τα τρία αυτά συντριβάνια, αλλάζοντας τους την εικόνα, βάζοντας τους χρώματα στα νερά τους και γενικότερα βελτιώνοντας τα αισθητικά.

Όταν ολοκληρωθεί η σύνταξη της μελέτης το έργο θα μπει προς δημοπράτηση, ενώ η χρηματοδότηση του θα γίνει και με πόρους του δήμου.

Πάντως, η μελέτη, όπως έχει ξεκαθαρίσει από την αρχή η αντιδημαρχία, δεν θα αφορά τα σιντριβάνια της πλατείας Γεωργίου που έχουν χαρακτηριστεί μνημεία νεότερης τέχνης και η διαχείριση τους ανήκει στο υπουργείο Πολιτισμού.

Όμως τα δύο αυτά συντριβάνια, όπως μαρτυρά η εικόνα τους, έχουν ανάγκη από συντήρηση και φροντίδα αφού υπάρχει αρκετά σημάδια φθοράς τα οποία θα πρέπει να προσεχθούν.  Είναι άλλωστε σημεία αναφοράς για την Πάτρα και την πλατεία Γεωργίου.

Επιπλέον κάτι θα πρέπει να γίνει άμεσα και με το συντριβάνι της Πλατείας Όλγας, ένα ακόμα στοιχείο που μαρτυρά την πολιτιστική αίγλη που είχε κάποτε η Πάτρα και το οποίο έχει πέσει αρκετές φορές θύμα βανδαλισμού από τους γνωστούς αγνώστους που έχουν κάνει τη συγκεκριμένη πλατεία στέκι τους.