Η Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων και Φορέων Ανατολικού Διαμερίσματος Δήμου Πατρέων σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

"Οι Σύλλογοι του Ανατολικού Τομέα της Πόλης που αγωνιζόμαστε για την αξιοποίηση της περιοχής του Ριγανοκάμπου, ακούσαμε με έκπληξη την απόφαση - ανακοίνωση του νέου Πρύτανη κ. Μπούρα, σε πρωινή εκπομπή στο ραδιοφωνικό σταθμό skai, ότι παραχωρεί έκταση στο Ριγανόκαμπο για τη δημιουργία Δημοτικού Κυνοκομείου.

Σε πρόσφατη συνάντησή μας μαζί του, άλλα μας έλεγε για την αξιοποίηση του χώρου, ο οποίος έχει παραχωρηθεί στο Πανεπιστήμιο με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (2013/1981) " εν όψει των στοιχείων μαρτυρούντων εμμονήν του Πανεπιστημίου εις την χρησιμοποίησιν της παραχωρηθείσης εκτάσεως προς ανέγερσιν Πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων", γνωρίζοντας και ο ίδιος ότιοι χρήσεις γης στην περιοχή, με το Προεδρικό διάταγμα για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Πόλεως Πατρών, απαγορεύουν κάθε άλλη δραστηριότητα πλην αυτών του Πολιτισμού και του Αθλητισμού.

Αντί λοιπόν της αξιοποίησης, το Πανεπιστήμιο «φιλοξενεί»παράνομο και απαράδεκτο καταυλισμό Ρομά και με ευθύνη του, οι κάτοικοι και επιχειρηματίεςτων γύρω περιοχών βιώνουμε την εγκατάλειψη, την αδιαφορία, την ανοχή στην παραβατική, και επικίνδυνη κατάσταση και τη συνεχή μετάθεση ευθυνών στους άλλους με αποτέλεσμα την υποβάθμιση των συνθηκών και της ποιότητας ζωής μας.


Για πολλά χρόνια οι Σύλλογοι του Ανατολικού Τομέα, με την υποστήριξη φορέων της Πόλης μας, διεκδικούμε την αξιοποίηση της γειτονικής περιοχής, που ανήκει στο Δημόσιο (παλιός σκουπιδότοπος), με την εφαρμογή του Πολεοδομικού σχεδιασμού και της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για τη δημιουργία Πάρκου Πολιτισμού και Αθλητισμού με πολλές αλλά ανεκπλήρωτες υποσχέσεις.

Καλούμε τον κ. Πρύτανη να σεβαστεί τους λόγους παραχώρησης του χώρου στο ίδρυμα και αν δεν τον " χρειάζεται" να τον παραχωρήσει σε Δημόσιο Φορέα που θα αναλάβει τη συνολική και νόμιμη αξιοποίηση της περιοχής, όπως αξίζει, για το καλό όλης της Πόλης.

Καλούμε τους αρμοδίους Φορείς να προχωρήσουν άμεσα τις ενέργειες για τη μεταστέγαση της ευπαθούς ομάδας-Ρομά, σύμφωνα με τα προγράμματα αστικής ένταξης και την παραχώρηση χρήσης του χώρου για την αξιοποίηση σύμφωνα με τις αποφάσεις της Πολιτείας.

Δεν δεχόμαστε την ευκολία της μετάθεσης του όποιου προβλήματος αλλού, εκεί όπου νομίζουν ότι δεν ενοχλεί και κυρίως δε δεχόμαστε την απαξίωση και περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής.

Κάθε αντίθετη προσπάθεια θα μας βρει όλους απέναντι με δυναμικές πλέον κινητοποιήσεις".