Αυτή τη φορά δεν μπορούμε να έχουμε παράπονο από τα αθηναϊκά κανάλια. Ασχολήθηκαν και με το παραπάνω με το Πατρινό Καρναβάλι.

Τα ρεπορτάζ των ανταποκριτών των καναλιών στην Πάτρα έδιναν και έπαιρναν τις τελευταίες ημέρες πριν από την έναρξη. Αφενός έπαιξε ρόλο το ότι είμαστε η μοναδική πόλη που κάνει καρναβάλι κάτω από συνθήκες πανδημίας, δείχνοντας ότι έχουμε αυτή την γιορτή μέσα στο αίμα μας.

Αφετέρου το ότι ο Καρναβαλικός Οργανισμός έχει κάνει δουλειά από ότι φαίνεται στο marketing. Tα τηλεοπτικά κανάλια της Αθήνας έκαναν λοιπόν ρεπορτάζ έως και μίνι αφιερώματα στην έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού, μιλώντας για ένα διαφορετικό καρναβάλι φέτος ένεκα της πανδημίας.

Το αν αυτό βοήθησε στο να παρακολουθήσει ο κόσμος την τελετή έναρξης από την τηλεόραση του, αυτό δεν το γνωρίζουμε. Συνήθως για να παρακολουθήσει κανείς κάτι το marketing δεν αρκεί από μόνο του.

Χρειάζεται να έχουμε να δείξουμε και εμείς κάτι. Το ότι μπορεί η ζωντανή μετάδοση της τελετής έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού να έφτασε (έτσι όπως γράφτηκε στα social media) τα 40.000 views, αυτό από μόνο του δεν λέει και πολλά πράγματα.

Το ζήτημα είναι πόσοι έμειναν για να δουν την τελετή έως το τέλος της. Τουλάχιστον ο κόσμος εκτός Πάτρας έμαθε μέσα από τα ρεπορτάζ των καναλιών ότι σε αυτή την πόλη, που φέτος δεν μπορούν έτσι και αλλιώς να έρθουν, γίνεται ένα διαφορετικό Πατρινό καρναβάλι σε συνθήκες πανδημίας. Κάτι είναι και αυτό…


Πατρινό καρναβάλι: Διαδικτυακές οι εκδηλώσεις


Έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού εν μέσω πανδημίας | Μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων 23/01/2021 | OPEN TV