Αν είστε λάτρεις των καυτερών και μάλιστα της καυτερής πιπεριάς τσίλι, τότε τα νέα είναι ιδιαίτερα καλά για εσάς. Πρόσφατη επιστημονική μελέτη συνδέει την πιπεριά τσίλι με μειωμένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και καρκίνου και αυξημένες πιθανότητες μακροζωίας.

Η πιπεριά τσίλι χαρίζει.. ζωή

Στα πλαίσια της νέας μελέτης, οι ερευνητές μελέτησαν περισσότερες από 4.729 προηγούμενες μελέτες από πέντε κορυφαίες παγκόσμιες βάσεις δεδομένων υγείας, οι οποίες περιελάμβαναν αρχεία υγείας και διατροφής περισσότερων από 570.000 ανθρώπων στις ΗΠΑ, την Κίνα, το Ιράν και την Ιταλία, όπως αναφέρει το vita.

Διαπίστωσαν ότι τα άτομα που έτρωγαν πιπεριές τσίλι αντιμετώπιζαν 26% λιγότερες πιθανότητες θανάτου από καρδιακές παθήσεις, 23% λιγότερες πιθανότητες θανάτου από καρκίνο και 25% λιγότερες πιθανότητες θανάτου από οποιαδήποτε αιτία, σε σύγκριση με άτομα που έτρωγαν σπάνια ή δεν έτρωγαν καθόλου πιπεριές τσίλι.

Ισχυρό ανοσοποιητικό

«Οι κόκκινες πιπεριές τσίλι, συμπεριλαμβανομένων των πιπεριών καγιέν, είναι μια απίστευτη πηγή βιταμίνης Α», εξηγεί η Tanya B. Freirich. «Αυτή η βιταμίνη είναι απαραίτητη για ένα ισχυρό ανοσοποιητικό, όπως και για την υγεία των ματιών».

Οι πιπεριές τσίλι έχουν επίσης πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, η οποία βοηθά στην ανοσολογική λειτουργία και την επούλωση των πληγών.

Γρήγορο μεταβολισμό

Ενώ υπάρχουν πολλοί παράγοντες που συμβάλλουν στην αύξηση βάρους, οι διατροφικές αλλαγές μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση του μεταβολισμού, που με την σειρά του θα συμβάλλει στην μείωση του λίπους, διατηρώντας όμως την μυϊκή σας μάζα.

Η καψαϊκίνη μπορεί να αυξήσει ελαφρώς το μεταβολισμό σας, κάτι που μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε περισσότερες θερμίδες τόσο σε κατάσταση ηρεμίας όσο και κατά τη διάρκεια της άσκησης και θα μπορούσε να αυξήσει την ποσότητα του λίπους που καίτε, αναφέρουν οι ερευνητές.