Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον Λεοπόλντο Λούκε, ο οποίος κατέληξε στο επίκεντρο της έρευνας για το θάνατο του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, στις 25 Νοεμβρίου.

Η θέση του νευροχειρουργού, ο οποίος ήταν ο θεράπων γιατρός του Μαραντόνα, έχει γίνει περίπλοκη τις τελευταίες ώρες, μετά τα αποτελέσματα των δοκιμών που πραγματοποιήθηκαν από γραφολόγους σε ορισμένα έγγραφα που απoκτήθηκαν από τις Αρχές, από το γραφείο και το σπίτι του.

Η εκτίμηση των εμπειρογνωμόνων που διορίστηκαν από το δικαστικό σώμα, σύμφωνα με όσα αναφέρει η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας Clarin, απέδειξε ότι οι υπογραφές του Μαραντόνα που περιλαμβάνονται στα προαναφερθέντα έγγραφα, ήταν στην πραγματικότητα έργο του Λεοπόλντο Λούκε.

Επομένως ο γιατρός είχε παραποιήσει την υπογραφή του «Θεού», όπως υποψιάστηκαν αρχικά οι ερευνητές, αφού είδαν το έντυπο που παραδόθηκε στην κλινική Olivos για να ζητηθεί το ιατρικό αρχείο του Μαραντόνα.

Ο μόνος εξουσιοδοτημένος να ζητήσει το εν λόγω ιατρικό αρχείο ήταν ο ίδιος ο ασθενής, δηλαδή ο Ντιέγκο Μαραντόνα, αλλά η έκθεση έδειξε ότι η υπογραφή στο έντυπο δεν ήταν δικό του έργο.

Σύμφωνα με τον νόμο και εφόσον η υπόθεση αποδειχθεί αληθής, ο Λούκε έχει διαπράξει έγκλημα χειραγώγησης ιδιωτικών εγγράφων, για το οποίο ο ποινικός κώδικας της Αργεντινής προβλέπει ποινή φυλάκισης από έξι μήνες έως δύο έτη.

Η υποψία των ερευνητών είναι ότι, εκμεταλλευόμενος το ιατρικό αρχείο του Μαραντόνα, ο Λούκε προσπάθησε να αποκρύψει κάποιες ενοχλητικές λεπτομέρειες σχετικά με την κλινική εικόνα του ασθενούς του.

Λεπτομέρειες που, ίσως, θα μπορούσαν να αποδειχθούν χρήσιμες για να διαπιστωθεί εάν υπήρχε πραγματικά αμέλεια και απειρία εκ μέρους εκείνων που τον φρόντιζαν, πρωτίστως του ίδιου του Λούκε.

Να σημειωθεί επίσης ότι το νέο κατηγορητήριο περιπλέκει κι άλλο τη θέση του νευροχειρουργού, καθώς η έρευνα για ανθρωποκτονία παραμένει ανοιχτή.

Πηγή: ΑΠΕ