Διαφορά 15,1 μονάδες διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόσφατη δημοσκόπηση της Alco για λογιαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού OPEN.

Αυξημένο εμφανίζεται το ποσοστό του κυβερνώνοντος κόμματος στην πρόθεση ψήφου της δημοσκόπησης που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του σταθμού. Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 39% έναντι 23,9% για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με ποσοστό 5,9%, το ΚΚΕ με 5,7% και η Ελληνική Λύση με 4,1%.

Τέλος, στο 2,7% εκτιμάται η εκλογική επιρροή του κόμματος ΜέΡΑ25.

Στην πρόθεση ψήφου, 11,8% δηλώνουν αναποφάσιστοι, ενώ 5,6% αναφέρουν πως προτίθενται να επιλέξουν κάποιο άλλο κόμμα.

Στο ερώτημα «ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό», οι ερωτηθέντες απαντούν σε ποσοστό 45% τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει το 21% των προτιμήσεων. Κανέναν από τους δύο απαντά το 30% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση.

Στην ερώτηση της δημοσκόπησης, κατά πόσο οι πολίτες είναι ικανοποιημένοι αναφορικά με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος εμβολιασμού, 43% απαντά «όχι», ενώ 36% δηλώνει «ναι».

Τέλος, στη δημοσκόπηση οι ερωτηθέντες απαντούν σε ποσοστό 60% πως η κυβέρνηση κινείται με τη λογική «βλέποντας και κάνοντας» αναφορικά με τον σχεδιασμό αντιμετώπισης της πανδημίας σε αυτή τη φάση, έναντι 32% που πιστεύει πως διαθέτει σχεδιασμό.

Στη δημοσκόπηση της Alco αποτυπώνεται μια μετατόπιση αναφορικά με τον εμβολιασμό, καθώς 48% των ερωτηθέντων δηλώνει πως θα κάνει αμέσως το εμβόλιο (ήταν 33% τον Δεκέμβριο), ενώ 31% υποστηρίζει πως σκοπεύει να αναμένει πριν εμβολιαστεί.