Σκληραίνουν τη στάση τους οι τράπεζες απέναντι σε επιχειρηματίες που δεν εξυπηρετούν τις οφειλές τους, δρομολογώντας την πώληση των μη εξυπηρετούμενων δανείων απευθείας σε funds.

Σε πωλήσεις δανείων επιχειρήσεων που είναι σε λειτουργία προχωρούν οι τράπεζες, στην προσπάθειά τους να μειώσουν τον τεράστιο όγκο των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων που ξεπερνάει τα 56 δισ. ευρώ.

Οι πωλήσεις που προγραμματίζονται δεν θα γίνουν μόνο στο πλαίσιο της μεταβίβασης μεγάλων χαρτοφυλακίων, αλλά θα αφορούν και μεμονωμένα δάνεια, δηλαδή δάνεια μίας μόνο επιχείρησης, ακόμη και αν αυτή είναι μικρομεσαία.

Η σκλήρυνση της στάσης από την πλευρά των τραπεζών συνδέεται με τις αυξημένες πιέσεις που δέχονται από τον SSM για τη δραστική μείωση των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων.

Ιδιαίτερο βάρος στην ουσιαστική μείωση των κόκκινων δανείων του Ομίλου ρίχνει αυτή την περίοδο η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη μια σειρά από δράσεις που στοχεύουν στη μείωση του αποθέματος των κόκκινων δανείων κάτω από τα 5 δισ. ευρώ στο τέλος του 2021 από 10,3 δις. στο τέλος του 6μήνου 2020

Πηγή: news247.gr