Κλοιός προστασίας γύρω από το νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ώρες, έτσι ώστε να ελεγχθεί η είσοδος στο νοσηλευτικό ίδρυμα και να σταματήσει η διασπορά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι υπάλληλοι που είναι υπεύθυνοι για τη φύλαξη του νοσοκομείου, κάλεσαν μέχρι και την αστυνομία, έτσι ώστε να ελεγχθεί η είσοδος και να μείνουν άτομα που δεν φορούσαν μάσκες έξω από τους χώρους.

Οι εντολές που έχουν δοθεί από την 6η ΥΠΕ είναι σαφείς και η βασική από αυτές είναι να μην περνάει κανένας συνοδός στους χώρους του νοσηλευτικού ιδρύματος αν πρώτα δεν ελεγχθεί.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι την Πέμπτη διαπιστώθηκε μία ακόμα γιατρός του νοσοκομείου θετική, ανεβάζοντας έτσι συνολικά τα κρούσματα εντός του νοσηλευτικού ιδρύματος και ειδικότερα στην Α’ Παθολογική Κλινική, στα 13.

Υπενθυμίζουμε ότι ο ιός μεταδόθηκε από συνοδό ασθενούς και ότι τα 5 από τα 13 περιστατικά αφορούν ασθενείς της κλινικής οι οποίοι μεταφέρθηκαν για περαιτέρω νοσηλεία στην κλινική κορωνοϊού.

Το θετικό είναι ότι η διασπορά, κρίνοντας από τα αποτελέσματα των rapid test που έγιναν σε όλο το προσωπικό του νοσοκομείου έχει περιοριστεί στην παθολογική, αφού όλα ήταν αρνητικά.

Πάντως, το σωματείο εργαζομένων σε ανακοίνωσή του εξακολουθεί να πυροβολεί τη διοίκηση και την 6η ΥΠΕ μιλώντας για λειψούς ελέγχους, πιθανή περαιτέρω διασπορά εντός της συγκεκριμένης κλινικής ζητώντας το προσωρινό κλείσιμο της.