Η 1η Φεβρουαρίου θεωρείται η επικρατέστερη ημερομηνία ανοίγματος των σχολείων σύμφωνα με την πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών Ματίνα Παγώνη που μίλησε στο Mega.

«Τα σχολεία δεν μπορούν να παραμείνουν άλλο κλειστά. Θα πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερη προσοχή, κάνοντας τα τεστ και τα παιδιά και οι καθηγητές σε τακτά διαστήματα» είπε, τονίζοντας ότι θα πρέπει να γίνονται τεστ.

«Νομίζω μέχρι 1η Φεβρουαρίου θα ανοίξουν, δεν μπορούν να παραμείνουν κλειστά ακόμα» επισήμανε.

Η κ. Παγώνη τόνισε ότι οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν όλα τα υγειονομικά μέτρα, όπως οι αποστάσεις και η αποφυγή του συνωστισμού.

Ειδικά στα ΜΜΜ η προσοχή θα πρέπει να είναι ιδιαίτερη και να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

«Αν τηρήσουμε τα μέτρα, η κατάσταση θα είναι ελεγχόμενη και μπορούμε σταδιακά να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα».

«Φοβόμαστε τρίτο κύμα»

Επισήμανε ότι οι ειδικοί φοβούνται τρίτο κύμα πανδημίας. «Φοβόμαστε τρίτο κύμα για να μην πιεστεί το σύστημα υγείας γιατί δε θα αντέξει» ανέφερε.

Η κ. Παγώνη τόνισε ότι τόσο το υγειονομικό σύστημα όσο και το προσωπικό που το επανδρώνει, βρίσκονται στα όριά τους, με τον εμβολιασμό που έχουν αναλάβει εξ ολοκλήρου τα νοσοκομεία να δυσκολεύει την κατάσταση.

Επισήμανε ότι θα πρέπει να ανοίξουν όλα τα εμβολιαστικά κέντρα προκειμένου και ο εμβολιασμός να κινηθεί ταχύτερα, αλλά και να φύγει ένα βάρος από τους υγειονομικούς.

«Πρέπει να αυξήσουμε ταχύτητα. Να ανοίξουν όλα τα εμβολιαστικά κέντρα και να ενισχυθούν με προσωπικό για να τρέξουμε τον εμβολιασμό».