Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έφτασε το πρωί της Πέμπτης στα Παλαιά Σφαγεία, στην Πάτρα στα γραφεία του Καρναβαλικού Οργανισμού.

Τι είχε συμβεί; Η προετοιμασία για την τελετή της έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού. Πιο συγκεκριμένα το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ  έφτασε μετά από πρόσκληση του Δήμου Πατρέων και της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων – Καρναβάλι  Πάτρας στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την τελετή.  

Εκεί πραγματοποίησε τον δειγματοληπτικό έλεγχο για την covid – 19 ( rapid test) στους εργαζόμενους και σε όλους τους συντελεστές που θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση. Μετά το πέρας των δειγματοληπτικών ελέγχων η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων – Καρναβάλι Πάτρας κα. Ήρα Κουρή δήλωσε:

«Με την Τελετή Έναρξης αρχίζουν οι εκδηλώσεις του Πατρινού Καρναβαλιού 2021 και σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα η ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας, έχοντας την έγκριση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασία, εξέδωσε τις αναγκαίες βεβαιώσεις μετακίνησης των εργαζομένων και όλων των συντελεστών της Τελετής έναρξης πραγματοποιώντας παράλληλα τον πρώτο κύκλο rapid test. 

Καθ΄ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού 2021 θα ακολουθήσουμε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες προστασίας από τον κορωνοϊό. H δημοτική Αρχή έχει θέση ως προτεραιότητα της την προστασία της δημόσιας υγείας. Η λήψη δειγμάτων έγινε στα Παλαιά Σφαγεία και συμμετείχαν περισσότερα από 100 άτομα».