Θα είναι μία διαφορετική τελετή έναρξης και λόγω των καταστάσεων, αλλά και από την θεματολογία της και μόνο, προβάλλοντας τον χρόνο και την διαδρομή του Καρναβαλιού μέσα από αυτόν.

Του Καρναβαλιού που ταυτίζεται με την ιστορία της πόλης, τις παρέες της, τις συνοικίες της και γενικότερα με την καθημερινότητα των Πατρινών αφού το Καρναβάλι είναι ένα κομμάτι της ζωής τους.

Το θέμα της φετινής τελετής έναρξης, άλλωστε, τα λέει όλα. «Το πλήρωμα του… χρόνου» και ο εμπνευστής της όλης ιδέας που έκανε τη συγγραφή του σεναρίου ο Τζίμης Πολίτης, θα μας παρουσιάσει με τη δική του ματιά την διαδρομή, που θα έχει ως κεντρικό της πόλο το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων.

Ένα σύμβολο για την Πάτρα και τον πολιτισμό της. Το πλήρωμα όμως του χρόνου δεν μπορεί όμως να περιοριστεί σε έναν χώρο, όσο ιστορικός και αν είναι αυτός όπως το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, κατά συνέπεια θα υπάρχουν και εξωτερικές συνδέσεις, πέρα από την κεντρική.

Οι συνδέσεις αυτές θα αποτυπώνουν και θα έχουν σαν σκοπό τους τις ματιές στην ιστορία, στο πλούσιο παρελθόν της Πάτρας και του Καρναβαλιού της, οπότε θα γίνουν από σημεία και τοπωνύμια της πόλης που θα ταυτίζονται με την ιστορία αυτή και τις αντίστοιχες χρονικές περιόδους. 

Το κεντρικό σημείο της εκδήλωσης όμως θα είναι το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, εκεί όπου θα εξελιχθεί το κυριότερο μέρος των καλλιτεχνικών δράσεων από το τραγούδι και τη μουσική έως τα σκετσάκια, τον χορό, αλλά και τα ακροβατικά.

Ένα ακόμα σημείο που θα πρέπει να αναφέρουμε είναι ότι κατά την διάρκεια της κήρυξης της έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού, δεν προβλέπεται να υπάρξουν πυροτεχνήματα, κάτι που είναι ταυτισμένο στην συνείδηση των Πατρινών με αυτή την εκδήλωση. Όμως είπαμε θα είναι μία διαφορετική έναρξη. 

Στις παρουσιάσεις των συνδέσεων θα βρίσκονται οι Τζίμης Πολίτης, Κατερίνα Τσουκαλά, Μαρία Αγουρίδη και Γιώργος Λογαράς, ενώ παρουσιαστής των δράσεων που θα γίνονται στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων θα είναι ο Ιάσονας Τσόλης.

Τη συγγραφή του σεναρίου, της πρόζας των τελάληδων, την παρουσίαση σε μια εξωτερική σύνδεση και τη σκηνοθεσία της εκδήλωσης έχει αναλάβει όπως αναφέραμε ο Τζίμης Πολίτης, ενώ την τηλεσκηνοθεσία ο Παναγιώτης Φαφούτης.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι όλοι οι συντελεστές έχουν λάβει άδεια από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τα κινηματογραφικά γυρίσματα των εκδηλώσεων.