Από τη μαζική διενέργεια τεστ για τον κορωνοϊό σε χιλιάδες ανθρώπους στον προορισμό χειμερινών διακοπών Σεν Μόριτς της Ελβετίας, όπου πολυτελή ξενοδοχεία μπήκαν σε καραντίνα, προέκυψαν 53 κρούσματα, περιλαμβανομένων 31 περιπτώσεων του ταχέος μεταδιδόμενου παραλλαγμένου στελέχους του νέου κορωνοϊού, ανακοίνωσαν σήμερα τοπικοί αξιωματούχοι.

Σύμφωνα με τις αρχές, περίπου 3.200 άνθρωποι έκαναν αυτή την εβδομάδα το τεστ και οι 31 μολύνσεις, που προήλθαν από παραλλαγμένα στελέχη του νέου κορωνοϊού, εντοπίστηκαν μεταξύ των υπαλλήλων ξενοδοχείων και όχι των ενοίκων στα δύο ξενοδοχεία που μπήκαν σε καραντίνα, τα Badrutt's Palace Hotel και Grand Hotel des Bains Kempinski.

Το Σεν Μόριτς ανακοίνωσε ότι αίρει τα επείγοντα μέτρα που είχαν επιβληθεί για να προστατευθεί η κοινότητα.

Η πόλη αυτή των 5.200 κατοίκων έχει κλείσει τα σχολεία της περιοχής και τις σχολές του σκι και έχει καταστήσει υποχρεωτική τη χρήση μάσκας σε όλους τους δημόσιους χώρους, υπό τον φόβο για το παραλλαγμένο στέλεχος του νέου κορονωϊού, το οποίο μεταδίδεται πολύ γρήγορα.

«Το παραλλαγμένο στέλεχος εντοπίστηκε κυρίως σε ξενοδοχειακούς υπαλλήλους και δεν μεταδόθηκε σε ενοίκους των ξενοδοχείων», ανέφεραν αξιωματούχοι του καντονιού Γκριζόν.

«Αυτό δείχνει ότι λειτουργεί η έννοια της προστασίας των ξενοδοχείων και η εξέταση των υπαλλήλων και ότι είναι ένα συνετό και αποτελεσματικό μέτρο», προσέθεσαν.