Αύξηση των κρουσμάτων στην Αχαΐα είχαμε με βάση τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ, την Τετάρτη, με τον αριθμό των νέων μολύνσεων στον νομό να φτάνει τις 22.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές η αύξηση αυτή δεν συνδέεται, ούτε έχει κάποια σχέση με το άνοιγμα της αγοράς και του λιανικού εμπορίου.

Οι συνέπειες (αν υπάρξουν) από αυτό θα φανούν άλλωστε μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο. Τα κρούσματα αυτά έχουν να κάνουν οπότε με τον απόηχο των γιορτών, αλλά και τη μοναδική συρροή που φαίνεται ότι υπάρχει στην περιοχή μας, αυτή δηλαδή της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου του Αγίου Ανδρέα.

Πάντως, η αυξομείωση των κρουσμάτων που ανακοινώνονται από τον ΕΟΔΥ, κρύβει κινδύνους, αφού υπάρχει μία ένδειξη αυξητικής τάσης που είναι ελεγχόμενη και σταθερή.  

Ωστόσο, ασφαλώς χρειάζεται προσοχή για να μην έχουμε κάποια έξαρση στη συνέχεια, έτσι ώστε ο νομός να συνεχίζει την σταθερή υγειονομική του πορεία.

Με βάση τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ ο μέσος όρος των κρουσμάτων στην Αχαΐα τις τελευταίες εφτά ημέρες, έφτασε τα 10,14.

Σταθερή είναι η κατάσταση στα δυο νοσοκομεία της Πάτρας, με τον αριθμό των ασθενών να μειώνεται από μέρα σε μέρα. Στο ΠΓΝΠ νοσηλεύονται 12 ασθενείς στην Κλινική Covid και 2 ασθενείς στην ΜΕΘ Covid -19, ενώ στο ΓΝΠ «Ο Άγιος Ανδρέας» νοσηλεύονται 10 ασθενείς στην Κλινική Kορωνοϊού.