Οι αναταράξεις που έφεραν οι καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου στον αθλητισμό, είναι ακόμα μεγαλύτερες στον χώρο της ιστιοπλοΐας.

Πριν από μερικές ώρες, το απόγευμα της Τρίτης, στάλθηκε με e-mail από έναν σημαντικό αριθμό σωματείων από όλη την χώρα στο οποίο σε κοινή τους ανακοίνωση, ζητούσαν την παραίτηση όλων των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας.

Είχε προηγηθεί η απόφαση του Υφυπουργείου Αθλητισμού να κόψει τις επιδοτήσεις της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού στην Ομοσπονδία, κατά συνέπεια και σε όλα τα σωματεία του αθλήματος, αν δεν παραιτούνταν σύσσωμο το Δ.Σ.

Η απάντηση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μιλούσε για προσπάθεια εξολόθρευσης του Υφυπουργείου, τόσο της ίδιας, όσο του αθλήματος και των σωματείων του.

Στην ανακοίνωση των σωματείων το κείμενο υπέγραφαν μεταξύ άλλων και δύο Πατρινά σωματεία, αυτό του Ιάσων Ρίου και του Ναυτικού Ομίλου Πατρών. Δεν υπήρχε όμως η υπογραφή του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών στο κείμενο.

Ο ΙΟΠ, βέβαια, έχει πάρει ξεκάθαρη θέση από την αρχή που έγιναν γνωστές οι καταγγελίες της Ολυμπιονίκη, μιλώντας σε ανακοίνωση του για καμία ανοχή σε κάθε μορφή παρενόχλησης και κακοποίησης, στηρίζοντας τέτοιες καταγγελίες και θύματα τέτοιων βάναυσων συμπεριφορών.

Σύμφωνα με πηγές ο λόγος που δεν συμμετείχε στο κείμενο επιστολή των υπολοίπων σωματείων είναι ότι οι διαδικασίες των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. έχουν ήδη ξεκινήσει και έχει γίνει προκήρυξη για εκλογές.  

Πάντως, το ζήτημα των καταγγελιών της Σοφίας Μπεκατώρου, συνεχίζει να απασχολεί τη δημοσιότητα, με σωρεία νέων καταγγελιών από όλους τους χώρους να βγαίνουν στην επιφάνεια.