Το δεύτερο κύμα της πανδημίας και της καραντίνας ήταν και είναι ακόμα πιο επώδυνο για το Αστικό ΚΤΕΛ της Πάτρας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Γιάννη Ρήγα η πτώση της επιβατικής κίνησης στα λεωφορεία έφτασε το 95% και αφορούσε όλες τις γραμμές και τα δρομολόγια.

«Τα λεωφορεία πάνε και έρχονται με δύο τρεις επιβάτες. Αυτό από μόνο του τα λέει όλα» αναφέρει χαρακτηριστικά. Η ζημιά είναι μεγάλη για την εταιρεία και δύσκολα θα έχουμε σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα κάποια ανάκαμψη, παρά το άνοιγμα της αγοράς των εμπορικών καταστημάτων.

Βλέπετε, εκτός όλων των άλλων, απουσιάζουν οι φοιτητές και όσο αυτοί δεν επιστρέφουν, θα υπάρχει μία ανοικτή πληγή για την εταιρία που θα ματώνει συνεχώς.

Όμως το πρόβλημα για το Αστικό ΚΤΕΛ δεν εντοπίζεται μόνο στους φοιτητές. Ο κόσμος της Πάτρας φαίνεται ότι έχει μειώσει σε μεγάλο βαθμό τις μετακινήσεις του με τα λεωφορεία από τη στιγμή που εμφανίστηκε η πανδημία στις ζωές μας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ανθρώπων της εταιρίας η πτώση αυτή θα κρατήσει για αρκετό καιρό ακόμα και η κανονικότητα στην κίνηση των λεωφορείων θα αργήσει να επιστρέψει, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τους δεκάδες εργαζόμενους του Αστικού ΚΤΕΛ.

Το μεγαλύτερο μέρος αυτών παραμένουν σε αναστολή εργασίας σε ένα ποσοστό που ξεπερνάει το 70%, καθώς έχουν μειωθεί και τα δρομολόγια αφού δεν υπάρχει πλέον το ανάλογο ενδιαφέρον από το κοινό.

Μένει να δούμε κατά πόσο θα υπάρξει κάποια μικρή ανάκαμψη με το άνοιγμα της αγοράς, αν και οι προβλέψεις των στελεχών του Αστικού ΚΤΕΛ, είναι απαισιόδοξες, τουλάχιστον για το διάστημα έως τους μήνες που μεσολαβούν μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.