Στο νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας" μετέβη για μια ακόμη φορά, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης το βράδυ της Τρίτης μετά τη δύσκολη κατάσταση που προκλήθηκε λόγω των πολλών κρουσμάτων κορωνοϊού στο προσωπικό του νοσοκομείου.

Στη σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του διοικητή του νοσοκομείου Ηλία Θεοδωρόπουλου, συμμετείχαν επίσης οι λοιμωξιολόγοι του ΠΓΝΠ Μάρκος Μαραγκός και Καρολίνα Ακινόσογλου.

Στη σύσκεψη αναλύθηκαν διεξοδικά και λεπτομερώς όλες οι παράμετροι και πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί άμεσα και να σταματήσει η διασπορά του ιού.

Ιδιαίτερα αυστηρός ήταν στην τοποθέτησή του ο Γιάννης Καρβέλης, ο οποίος μετέβη στην Α' Παθολογική συνοδευόμενος από την ομάδα των επιστημόνων, επιθεωρώντας τους χώρους.

"Οι εντολές μας είναι ξεκάθαρες. Δεν επιτρέπουμε την παρουσία συνοδού στα δωμάτια. Όμως, είπαμε να κάνουμε κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις σε ασθενείς που χρήζουν φροντίδας από συνοδούς", απάντησε ο κ. Καρβέλης σε σχετική ερώτηση.

Αυστηρός ήταν επίσης ο κ. Καρβέλης σε ότι αφορά την τήρηση των μέτρων προστασίας. "Δεν θα μπαίνει κανένας συνοδός χωρίς να έχει κάνει πρώτα τεστ, όπως επίσης θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά και τα μέτρα προστασίας και από το προσωπικό του νοσοκομείου.

Κατανοώ την κούραση τους, την ανάγκη τους να πιούν νερό να φάνε κάτι, όμως αυτό θα πρέπει να γίνεται με απόσταση από τους συναδέλφους τους", σημειώνει κατηγορηματικά ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ.

Σύμφωνα με τον κ. Καρβέλη, ήδη έχει δώσει εντολή να βρίσκεται σε ετοιμότητα και η Παθολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, εάν χρειαστεί να νοσηλεύει νέους ασθενείς.

"Είμαστε βέβαιοι, ότι θα ξεπεραστεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και σε περίπου δύο ημέρες θα έχει "κλείσει" το θέμα της διασποράς του ιού", καταλήγει ο κ. Γιάννης Καρβέλης.