«Όχι απλώς δεν έχουμε αντίρρηση, αλλά το έχουμε ζητήσει κι όλας» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 για την επέκταση στα ανατολικά της Κρήτης στα 12 ν.μ. Υπάρχει, όπως είπε, μια γενική συναίνεση για τις αποφάσεις της κυβέρνηση όσον αφορά αυτό το θέμα, τουλάχιστον τα λόγια όπως επισήμανε.

Αναφερόμενος στις διερευνητικές που ξεκινούν τη Δευτέρα, ο κ. Κατρούγκαλος, δήλωσε, πως «δεν μπορούν να γίνουν εκτός ατζέντας παραχωρήσεις σε βάρος θεμάτων, όπως ζητάει η Τουρκία, είναι αδιανότητο». Ενώ, επισήμανε, πως η Αθήνα δεν πρέπει να πάει «αμυντικά». Αλλά, «να επιδιώξει να υπάρχει μια έντιμη συμφωνία».

Εκτίμησε, ότι η τουρκική προκλητικότητα έφτασε σε πρωτοφανές σημείο, κάνοντας λόγο για «κλιμάκωση επιθετικότητας που δεν μπορεί η κυβέρνηση να ανασχέσει». «Δεν έχουμε ξανά δει τουρκικά πλοία στα 6 ν.μ.», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Είναι προς το συμφέρον μας να έχουμε μια έντιμη συμφωνία. Δεν πρέπει να υποχωρήσουμε», υπογράμμισε. Τόνισε επίσης, πως «η κυβέρνηση πρέπει να μας πει ποια είναι η τακτική της για να στηρίξουμε, αν την κρίνουμε σωστή».

Τέλος, ο κ. Κατρούγκαλος αναφέρθηκε και στο κείμενο των συντρόφων του που στηρίζουν τον Δημήτρη Κουφοντίνα, λέγοντας ότι απλώς τα συγκεκριμένα στελέχη έχουν ιδιαίτερη ευαισθησία για τα ανθρώπινα δικαιώματα των κρατουμένων και όχι απλά του Κουφοντίνα. Ενώ διέψευσε ότι έγιναν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, προσωποιημένες διατάξεις για ευνοϊκή μεταχείριση, παρότι έχει καταδικαστεί σε ισόβια για τρομοκρατικές ενέργειες και σειρά ανθρωποκτονιών.