Έχουν ανοίξει για τα καλά τα στόματα στη Γαλλία, και εξομολογούνται το προσωπικό τους μαρτύριο, μετά από βιασμό, σεξουαλική κακοποίηση και αιμομιξία.

Αυτή τη φορά ήταν η σειρά ενός βουλευτή του κόμματος LaREM του Εμανουέλ Μακρόν, Μπρούνο Κεστέλ, ο οποίος προέβη σε αποκαλύψεις στον λογαριασμό του στο Twitter. Το κύμα εξομολογήσεων πλημμύρισε το Twitter, με το hashtag #Metooinceste (#Metooαιμομιξία), ειδικά μετά τη δημοσίευση του βιβλίου της δικαστού Καμίγ Κουσνέρ, κόρης του πρώην υπουργού Μπερνάρ Κουσνέρ, η οποία αποκάλυψε ότι ο καθηγητής Ολιβιέ Ντιαμέλ βίαζε τον δίδυμο αδελφό της όταν ήταν 14 ετών.

Έγραψε ο βουλευτής Μπρούνο Κεστέλ στο Twitter:

«Δεν ήταν της οικογένειάς μου, ήταν από το χωριό. Από αυτά τα μέρη όπου η οικογένεια είναι μεγάλη. Ημουν 11 ετών. Δεν ξέχασα ποτέ. Δεν υπάρχει καμία πιθανή δικαιολογία. Καμία πιθανή συγγνώμη. Καμία ανακούφιση για όσους προέβησαν σε αυτές τις πράξεις. Πρέπει να σοκαριζόμαστε κάθε στιγμή», έγραψε ο βουλευτής.

Ο βουλευτής Μπρούνο Κεστέλ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Paris Normandie ότι το έγκλημα έγινε σε ένα χωριό στην Κορσική από όπου κατάγεται η μητέρα του. Ο θύτης, ο άνδρας που τον βίασε, έχει πεθάνει. Προσθέτει ότι για χρόνια, μετά τον βιασμό, είχε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. «Επί τριάντα χρόνια είχα πάθει μια τραυματική αμνησία» δήλωσε, αλλά αυτή η ιστορία τον συνέτριψε και διαμόρφωσε εν μέρει τον χαρακτήρα του: «Αυτός ο βιασμός δεν είναι ξένος με την προσωπικότητά μου, με τη δύναμή μου, με κάποιες ιδιορρυθμίες μου». Ο Μπρούνο Καστέλ είπε, μάλιστα, ότι μίλησε για τον βιασμό του, πριν από πολλά χρόνια, στη γυναίκα του και στα παιδιά του. Αυτό που περιμένει σήμερα είναι «η καλύτερη προστασία των θυμάτων, τα συμβάντα να δημοσιοποιούνται και οι θύτες να μη μπορούν να επαναλάβουν το έγκλημά τους».

«Όταν έχεις υπάρξει θύμα τέτοιας πράξης, δεν υπάρχει ένα δευτερόλεπτο ή μια πράξη, μια χειρονομία, μια κουβέντα, μια είδηση που να μη σας φέρνουν στη μνήμη αυτό το γεγονός. Οι ζωές διαλύονται, ζεις με αυτό για πάντα», δήλωσε ο Μπρούντο Καστέλ σε τοπική εφημερίδα. Εκτιμά ότι η παιδοφιλία είναι ασθένεια και οργίζεται με όσους προσπαθούν να το δικαιολογήσουν. «Έκανα αυτό το tweet γιατί θέλω να σταματήσω όσους λένε ότι σε κάποια εποχή απόλυτης ελευθερίας υπήρχαν τέτοιες δικαιολογημένες παρεκβάσεις. Είναι ασυγχώρητο. Δεν υπάρχει περίπτωση συγγνώμης, δεν γίνεται να ξεχαστεί, δεν είναι κάτι που θεραπεύεται».