Τον περασμένο Φεβρουάριο η Miuccia Prada ανακοίνωσε ότι ορίζει τον Raf Simons συνεπικεφαλής δημιουργικού μαζί της στον οίκο Prada.

O Raf Simons με αφορμή την παρουσίαση της πρώτης του ανδρικής συλλογής για τον ιταλικό οίκο και η Miuccia Prada σε συνέντευξή τους στους New York Times μίλησαν για τη συνεργασία τους, για την πορεία της μόδας, για τις συσκέψεις μέσω Zoom και τη ζωή μετά την πανδημία.

«Συνεργαζόμαστε και είμαι πολύ χαρούμενη. Ωστόσο, δεν είχαμε χρόνο να απολαύσουμε πραγματικά τη συνεργασία. Είμαι στο σπίτι, και είναι στο γραφείο» τόνισε η σχεδιάστρια μόδας και επιχειρηματίας, η οποία ανέλαβε τον οικογενειακό οίκο ενδυμάτων και ειδών πολυτελείας το 1978.

Ήμουν θαυμαστής του brand Prada, παρατηρητής του Prada. Φορούσα μόνο Prada για περίπου 15 χρόνια, επειδή μέχρι πριν από λίγα χρόνια, πάντα ένιωθα περίεργα να περπατάω με τα δικά μου ρούχα, ανέφερε ο Raf Simons.

«Η δουλειά ενός σχεδιαστή δεν είναι μόνο να δημιουργεί ρούχα. Υπάρχουν τόσα πολλά άλλα ζητήματα. Νομίζω ότι βρισκόμαστε σε ένα σημείο καμπής, ή η μόδα θα γίνει εντελώς εμπορική ή πιο ηθική. Όλες αυτές οι σκέψεις γυρίζουν στο μυαλό μας, οπότε χαίρομαι που είναι εδώ και μπορούμε να μιλήσουμε για αυτές» σημείωσε η Miuccia Prada.