Αρκετά παράπονα έχουν γίνει από τους γονείς μικρών μαθητών που ξεκίνησαν να πηγαίνουν στα σχολεία τους, στις τάξεις του δημοτικού, για την θέρμανση.

Σύμφωνα με τους γονείς αυτούς τα σχολεία των παιδιών τους δεν έχουν καθόλου θέρμανση με αποτέλεσμα, σε συνδυασμό με το άνοιγμα των παραθύρων κατά την διάρκεια των μαθημάτων, τα παιδιά να ξυλιάζουν από το κρύο.

Τα παράπονα αυτά έφεραν την παρέμβαση του αντιδημάρχου Τάκη Πετρόπουλου που ξεκαθάρισε ότι ο δήμος έχει εφοδιάσει όλα τα σχολεία της επικράτειας του που ήταν να ανοίξουν αυτό το διάστημα, με αρκετά λίτρα πετρελαίου θέρμανσης.

Κατά συνέπεια υπάρχει πετρέλαιο σε όλα τα σχολεία. Το ζήτημα έχει προκύψει από την τακτική που φαίνεται να ακολουθούν ορισμένες διευθύνσεις των σχολείων που θεωρούν ότι επειδή τα παράθυρα είναι ανοικτά δεν χρειάζονται να θερμαίνονται τα κτίρια.

Κρατούν όμως το πετρέλαιο για πότε, για την άνοιξη; Η στάση τους, σύμφωνα με τους γονείς που κάνουν τα παράπονα αυτά, δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τη λειτουργία των σχολείων, με τις συνθήκες να είναι από μόνες τους αρκετά ιδιαίτερες, ένεκα των καταστάσεων.

Οι μαθητές των δημοτικών πάνε κουκουλωμένοι στις τάξεις τους για μάθημα, ενώ αρκετοί από αυτούς επιστρέφοντας από το σχολείο τους κάνουν παράπονα στους γονείς τους για το κρύο. Οι γονείς από την πλευρά τους εφοδιάζουν με κουβέρτες, όμως και αυτό, χωρίς να υπάρχει θέρμανση στο σχολείο και με ανοικτά τα παράθυρα δεν είναι λύση.

Οπότε καλούνται οι διευθυντές των δημοτικών να βάλουν την θέρμανση στο φουλ για να γλιτώσουν τα παιδιά τις γρίπες, τους ιούς και το κρύο.