Σταθερή είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της Πάτρας με τον αριθμό των νοσηλευομένων, ενώ υπάρχει αισιοδοξία από τις υγειονομικές αρχές για την πορεία του ιού στην περιοχή μας, παρά το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου.

Ο αριθμός των ασθενών στα νοσοκομεία της Πάτρας δεν ξεπερνά τους 25. Πιο συγκεκριμένα 13 ασθενείς νοσηλεύονται στην κλινική του κορωνοϊού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και άλλοι δύο στην ΜΕΘ.

Στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα νοσηλεύονται συνολικά 10 άτομα. Σύμφωνα με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές υπάρχει μια αποσυμπίεση, αλλά χρειάζεται η ανάλογη προσοχή για να μην υπάρξουν φαινόμενα διασποράς εντός των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Το σημαντικό είναι ότι το φορτίο της περιοχής είναι χαμηλό, παρά τις αυξομειώσεις των κρουσμάτων που έχουν να κάνουν σε μεγάλο βαθμό με τον αριθμό των τεστ που γίνονται κάθε φορά και ο οποίος διαφέρει.

Η περιοχή μάλλον έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο της έξαρσης και των συνεπειών των γιορτών από την όποια χαλαρότητα υπήρξε και αυτό που μένει να δούμε είναι αν θα πάνε όλα καλά με την παύση της καραντίνας και το άνοιγμα της αγοράς.

Πάντως, ο κόσμος της Πάτρας τηρεί, στην πλειοψηφία του τα μέτρα, φοράει μάσκα και παρόλο που ορισμένες εικόνες στις πλατείες κυρίως από τους ηλικιωμένους δείχνουν μια χαλαρότητα, υπάρχει μία γενικότερη συμμόρφωση.

Άλλωστε, πλέον γνωρίζουμε όλοι μας ποιες θα είναι οι συνέπειες αν δεν δείξουμε την ανάλογη προσοχή, καθώς πέρα από την υγεία οι ζημιές στην οικονομία είναι ήδη μεγάλες και δεν υπάρχουν περιθώρια για αβλεψίες και λάθη.