Στην αναζήτηση νέου μισθωτή για το Δασύλλιο της Πάτρας θα προχωρήσει ο δήμος, σύμφωνα με την απόφαση που εξέδωσε η οικονομική επιτροπή.

Το θέμα θα έρθει προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης για να ξεκινήσει η διαδικασία για τη διενέργεια προφορικής και πλειοδοτικής δημοπρασίας για την εκμίσθωση του ακινήτου.

Το ακίνητο θα χρησιμοποιηθεί για κατάστημα εστίασης και αναψυχής, κάτι που ήταν και πριν. Οι όροι του διαγωνισμού θα καταρτιστούν από την οικονομική επιτροπή. Η επιτροπή θα διεξάγει τη δημοπρασία και θα αξιολογήσει τις οικονομικές προσφορές. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το συνολικό εμβαδό του χώρου είναι 2.353 τμ.

Περιλαμβάνει υπόγειο, ισόγειο, α’ όροφο, χώρο ταράτσας, περιβάλλοντα χώρο και γενικότερα θεωρείται ένα ακίνητο ιδανικό για τον τομέα της εστίασης και της αναψυχής, καθώς βρίσκεται και σε μία θέση τουριστική για την Πάτρα, προσφέροντας στους θαμώνες τη θέα του Πατραϊκού.

Ο χώρος είναι ελεύθερος προς μίσθωση, καθώς η προϋπάρχουσα σύμβαση λύθηκε κατόπιν της από 11 Δεκεμβρίου 2020 έκθεση αυτοψίας. Μένει να δούμε τους όρους του διαγωνισμού, αν υπάρξει το ανάλογο ενδιαφέρον, αφού η εστίαση βρίσκεται σε μία περίοδο κρίσης και αν ο δήμος κατορθώσει και βάλει ένα επιπλέον έσοδο στο ταμείο του, αξιοποιώντας τη δημοτική περιουσία.