Απειλή αποδεικνύονται οι «πλανόδιοι» κομμωτές για τους επιχειρηματίες με κομμωτήρια, καθώς οι επιπλέον δύο εβδομάδες lockdown από τις αρχές του Ιανουαρίου έδωσε εκ νέου την ευκαιρία στους κομμωτές με τα βαλιτσάκια να παρέχουν υπηρεσίες κατ’ οίκον.

Τον περασμένο Νοέμβριο και αρχής γενομένης της δεύτερης καραντίνας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Κομμωτών και Κουρείων Θεσσαλονίκης Παύλος Κολοβός, αποκάλυψε στο ThessToday.gr ότι 1.000 συνάδελφοί του κρατώντας… βαλιτσάκι στο χέρι και προκειμένου να γλιτώσουν το λουκέτο στην επιχείρησή τους, επέλεξαν τον δρόμο της παρατυπίας προκαλώντας αντιδράσεις στους επιχειρηματίες που τήρησαν το lockdown και περίμεναν την άρση του για να λειτουργήσουν ξανά τις επιχειρήσεις τους.

Το φαινόμενο με το βαλιτσάκι σύμφωνα με τον Παύλο Κολοβό επέστρεψε και, αυτή τη φορά, αποτέλεσε «ταφόπλακα» για τους νόμιμους επιχειρηματίες, καθώς εκατοντάδες καταστηματάρχες είδαν τον τζίρο τους να μειώνεται φέτος κατά 70%. «Δεν πηγαίνει ο κόσμος στα κομμωτήρια διότι μας “προλαβαίνουν” οι πλανόδιοι κομμωτές. Μας έχουν καταστρέψει. Είναι επικίνδυνο αυτό που κάνουν, τόσο για την παραοικονομία του κλάδου, όσο και για τη διασπορά του ιού», τόνισε στο ThessToday.gr ο Παύλος Κολοβός, υπογραμμίζοντας ότι η νέα επανεκκίνηση της αγοράς «μας πηγαίνει πάλι από την αρχή, διότι πρέπει να “μαζέψουμε” τον κόσμο που πηγαίνει στους πλανόδιους κομμωτές με τα βαλιτσάκια και τα ψαλίδια στο χέρι».

Το οικονομικό τέλμα στο οποίο έχει βρεθεί ο κλάδος της κόμμωσης λόγω του lockdown σύμφωνα με τον Παύλο Κολοβό θα επιφέρει μεγάλες οικονομικές συνέπειες στις επιχειρήσεις, καθώς όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Ένα στα τρία μαγαζιά θα κλείσουν αμέσως μετά τη λήξη της καραντίνας», κατηγορώντας παράλληλα τη νωχελική αντίδραση της πολιτείας στο πρόβλημα των κομμωτηρίων. «Είναι απαράδεκτο το κράτος απέναντί μας, έδωσαν σε ένα 30% βοήθεια και το υπόλοιπο 70% που αποτελείται από αυτοαπασχολούμενους που δεν δηλώνουν χρήματα στην εφορία, παραμένει στο “σκοτάδι”», σημείωσε ο πρόεδρος του Σωματείου και πρόσθεσε: «Ας κοιτάξει η κυβέρνηση να ανοίξει τα μάτια της και να δούνε τι γίνεται στα σούπερ μάρκετ και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Δεν είμαστε εμείς αυτοί που διαδίδουμε τον ιό».

Στο ενδεχόμενο ενός τρίτου lockdown ο Παύλος Κολοβός εξήγησε ότι «τότε δεν θα μείνει τίποτα όρθιο, θα υποφέρουμε», ενώ χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο «μη αναστρέψιμη».

Πηγή: thesstoday.gr