Μεγάλη είναι η διασπορά όπως όλα δείχνουν στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα, καθώς εντοπίστηκαν στην παθολογική κλινική του νοσηλευτικού ιδρύματος πέντε νέα κρούσματα.

Τα κρούσματα εντοπίστηκαν κατά την διενέργεια των rapid test, προκαλώντας περαιτέρω αναστάτωση σε εργαζόμενους αλλά και ασθενείς. Θυμίζουμε ότι είχε προηγηθεί η ανακοίνωση-καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ, για τις συνθήκες που επικρατούν στο νοσοκομείο που ανέφερε τα εξής: «Στο επταόροφο κτίριο του Nοσοκομείου Άγιος Ανδρέας Πατρών εν αντιθέσει με τα άλλα νοσοκομεία επιτρέπεται η είσοδος επισκεπτών.

Την Παρασκευή στη Α ‘ παθολογική κλινική ένας συνοδός ειδοποίησε ότι είναι θετικός στο κορωνοϊό και κατά την ιχνηλάτηση μέχρι τώρα βρέθηκαν 4 ασθενείς θετικοί στον ίδιο και διπλανό θάλαμο. Μάλιστα η μία ασθενής 44χρονη μεταφέρθηκε στη κλινική κορωνοϊού επιβαρύνθηκε η υγεία της διασωληνώθηκε και δεν τα κατάφερε έχασε τη ζωή της.

Θετικοί στο κορωνοϊό βρέθηκαν και 4 συνοδοί ασθενών στους εν λόγω θαλάμους. Επίσης ένας γιατρός θετικός στη κλινική και η ιχνηλάτηση συνεχίζεται. Καλούμε τον Διοικητή της 6ης υπε που έχει αποδείξει την ευαισθησία του σε τέτοια ζητήματα να παρέμβει άμεσα. Δεν μπορεί να είναι το νοσοκομείο ξέφραγο αμπέλι ειδικά τώρα με τον κορωνοϊό.

Με επιστολή τους το νοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής περιγράφει το μπάχαλο. Μιχ. Γιαννάκος Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ».