Παρά το κρύο και τις προσπάθειες των ανθρώπων των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου, οι άστεγοι που τριγυρνούν στους δρόμους της Πάτρας και κοιμούνται στις πλατείες και στα παγκάκια, δεν πείθονται για να πάνε να διανυκτερεύσουν τουλάχιστον στις δομές του Κοινωνικού Οργανισμού.

Έτσι βάζουν σε κίνδυνο και τη ζωή τους ακόμα, γιατί το να κοιμούνται έξω αυτές τις μέρες, με τόσο κρύο και τόσο χαμηλή θερμοκρασία που κάνει, αν μη τι άλλο, είναι επικίνδυνο για την υγεία τους.

Το τελευταίο διάστημα οι υπάλληλοι του Κοινωνικού Οργανισμού, έχοντας ενημερωθεί για την κακοκαιρία που έφτανε, δεν σταμάτησαν να βγαίνουν μέρα παραμέρα σχεδόν στους δρόμους της Πάτρας, γνωρίζοντας τα στέκια του κάθε αστέγου, προκειμένου να τους ενημερώσουν και να τους καλέσουν να έρθουν στη Στέγη.

Από αυτές τις εξορμήσεις των εργαζομένων, μόνο τέσσερις άστεγοι ανταποκρίθηκαν, με τους ανθρώπους αυτούς που ζουν μόνοι και εγκαταλειμμένοι στους δρόμους, να περνούν έτσι τις τελευταίες παγωμένες βραδιές, είτε στο Κέντρο Ημέρας, είτε στο Υπνωτήριο.

Οι υπόλοιποι επέλεξαν το κρύο, το παγκάκι ή κάποιο πρόχειρο κατάλυμα που έχουν βρει για αυτές τις μέρες του χειμώνα. Και όμως στις δομές του Κοινωνικού Οργανισμού, στη Γούναρη και στη Μπουκαούρη, υπάρχουν αυτή τη στιγμή δεκάδες κρεβάτια που είναι διαθέσιμα, με τα δωμάτια να έχουν θέρμανση και ότι άλλο χρειάζεται για να προστατευθούν από το κρύο.

«Εμείς θα συνεχίσουμε τις εξορμήσεις μας και τις επόμενες ημέρες για να τους πείσουμε και να κάνουμε ότι μπορούμε για να τους προστατεύσουμε από το κρύο» τονίζει από την πλευρά του ο Θόδωρος Τουλγαρίδης.

Σε ορισμένους από τους άστεγους στους οποίους απευθύνθηκαν οι υπάλληλοι του Κοινωνικού Οργανισμού, δόθηκαν κουβέρτες και σλίπινγκ μπακ για να προστατευθούν κάπως από το κρύο, από τη στιγμή που δεν δέχονταν να τους ακολουθήσουν στις δομές.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και τις καταγραφές που έχουν γίνει κατά καιρούς από τις υπηρεσίες του δήμου στους δρόμους της Πάτρας ζουν μόνοι και εγκαταλειμμένοι, μη έχοντας τη δυνατότητα για να βοηθήσουν τον εαυτό τους, αφού αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα ψυχικής υγείας, τουλάχιστον 25 με 30 άνθρωποι.