Μπορεί το ξεκίνημα της πρεμιέρας του ανοίγματος του λιανικού εμπορίου να ήταν κάπως μουδιασμένο, αλλά η εξέλιξη της ημέρας ήταν καλή, με τον κόσμο να δίνει μια κίνηση στην αγορά και μια ζεστασιά, παρά το κρύο που επικρατούσε.

Ο εμπορικός κόσμος είδε με ικανοποίηση την πρώτη αυτή ημέρα και είναι συγκρατημένα αισιόδοξος για την πορεία που θα έχουν οι εκπτώσεις στη συνέχεια.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Κώστα Ζαφειρόπουλου που μιλώντας για το θέμα τόνισε: «Ο κόσμος έδειξε να ανταποκρίνεται στο άνοιγμα των καταστημάτων και υπήρξε μία ικανοποιητική κίνηση στην αγορά.

Οι περισσότεροι βέβαια έκαναν την έρευνα τους, κοιτάζοντας τις τιμές στις βιτρίνες, ενώ υπήρξε και κόσμος που προχώρησε σε αγορές. Υπάρχει μία αισιοδοξία, αλλά θα περιμένουμε τις επόμενες μέρες για να έχουμε ασφαλή συμπεράσματα.

Ελπίζουμε ο κόσμος να ανταποκριθεί και να στηρίξει τα μικρά μαγαζιά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν την τοπική μας οικονομία».

Οι εκπτώσεις είναι αρκετά καλές και αν το ψάξει κανείς υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες σε όλα τα είδη. Ξεκινούν από 30% με 40% και φτάνουν στο 60% με 70%. 

«Τα καταστήματα θέλουν να δώσουν το στοκ τους για να προχωρήσουν στη συνέχεια στις παραγγελίες για τη νέα σεζόν. Για αυτό και οι τιμές είναι αρκετά συμφέρουσες.

Ωστόσο, χρειάζεται προσοχή από τους καταναλωτές αφού οι υπερβολικά προς τα κάτω τιμές, κυρίως από αλυσίδες που δεν ανήκουν στην τοπική αγορά, ίσως να κρύβουν παγίδες».

Το σημαντικό για την τοπική οικονομία της Πάτρας είναι να στηρίξει ο μέσος καταναλωτής τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα καταστήματα της πόλης αφού αφενός έχουν αρκετά καλές τιμές, αφετέρου έχουν υψηλή ποιότητα στα είδη τους.

Αξίζει να αναφέρουμε σχετικά με τα μέτρα προστασίας ότι όλα τα καταστήματα της Πάτρας τήρησαν με ευλάβεια τα μέτρα, με βάση το πρωτόκολλο, ο κόσμος έδειξε κατανόηση και δεν υπήρξε η παραμικρή υποψία για τη δημιουργία εστίας διασποράς, με άπαντες να φορούν μάσκες και να κρατούν αποστάσεις.