Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 11.369 τις προηγούμενες 24 ώρες, φτάνοντας τα 2.052.028, δείχνουν σήμερα τα δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Παράλληλα, όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ακόμη 989 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού να φθάνει ως αυτό το στάδιο τους 47.622 νεκρούς, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Πρόταση για απόλυτο lockdown εισηγήθηκαν οι ειδικοί στην Μέρκελ

Την ίδια ώρα, την κατεπείγουσα λήψη ακόμη αυστηρότερων μέτρων περιορισμού, ακόμη και «απόλυτο lockdown της κοινωνίας», συνέστησαν στην Ανγκελα Μέρκελ και στους πρωθυπουργούς των κρατιδίων επιστήμονες που συμβουλεύουν την κυβέρνηση στην διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ, η ομάδα των ειδικών που συνεδρίασε νωρίτερα απόψε με την καγκελάριο και τους 16 επικεφαλής των κρατιδιακών κυβερνήσεων ενόψει της λήψης, σήμερα, αποφάσεων για το προσεχές διάστημα, εισηγήθηκε την εφαρμογή αυστηρότατου lockdown, απευθύνοντας έκκληση να μην υπερτιμηθεί η τάση μείωσης των κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα.